Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Δ. Μπίνος για Λουτρά: «Μιλάει το έργο μας »


ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Την πολιτική και τα έργα στην Λουτρόπολη του Πόζαρ υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του την Τρίτη ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας και πρώην  πρόεδρος  της επιχειριρης Δ.  Μπίνος.
Με αφορμή όσα του καταλογίζει ο διάδοχός του Χ. Μπατσης  για πρόστιμο 2.900 ευρώ που επιβλήθηκε επειδή δεν κατατέθηκαν εγκαίρως κάποια έγγραφα  για την λειτουργία του μικρού υδροηλεκτρικού  σταθμού, αναφέρθηκε  στο όλο χρονικό του σταθμού  από το 1990.  Αναφέρθηκε στις προσπάθειες όλων των διοικήσεων για την λειτουργία  του οι  οποίες ολοκληρώθηκαν επί των ημερών του. Το επίμαχο χαρτί , αλλά και ορισμένα άλλα έπρεπε να κατατεθούν από τους ίδιους.
«Αντί να βρίσκει δικαιολογίες για τις δικές του αδυναμίες , καιρός είναι να αντιληφθεί ότι πλέον ο ίδιος είναι στην διοίκηση και  έχει την ευθύνη . Ας μην ψάχνει δικαιολογίες , γιατί πλέον είναι στο τιμόνι μιας από τις μεγάλες ευρωπαϊκές λουτροπόλεις , όπου την πήγαμε εγώ, οι συνεργάτες μου και οι προκάτοχοί μου, Τους αφήσαμε έργα υποδομής και 300 χιλ. ευρώ. Είναι ίσως από τις λίγες κερδοφόρες δημοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.   ¨» τόνισε χαρακτηριστικά
Και συνέχισε
"Μια Λουτρόπολη που κατά τη δική μας πενταετία πρωταγωνίστησε σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, σήμερα δεν έχει φωνή και εκπροσώπηση σε κανένα θεσμικό όργανο"

Όπως είπε, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης ψάχνει συνεχώς αφορμές για να μειώνει το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, επειδή ο ίδιος δεν έχει να δείξει κανένα απολύτως έργο.
Και πρόσθεσε: "Μια Λουτρόπολη που κατά τη δική μας πενταετία πρωταγωνίστησε σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, σήμερα δεν έχει φωνή και εκπροσώπηση σε κανένα θεσμικό όργανο".
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο Δ. Μπίνος αναφέρθηκε και στην θητεία του στον Δήμο και τα έργα ύψους 10 εκ. ευρώ που άφησε ως παρακαταθήκη στην  σημερινή δημοτική αρχή.
Όπως είπε, «όταν παρέδωσα στον κ. Μπάτση, είχα πει ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και πως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η εξωστρέφεια την οποία πετύχαμε για το Δήμο μας κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μπάτσης έχει μια ιδιαιτερότητα: Υπήρξε συνεργάτης μου για τρία χρόνια. Το ίδιο και ο κ. Κετικίδης και ο κ. Βέσκος. Γι’ αυτό οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσουν το έργο που παράξαμε μαζί».

Ο κ. Μπίνος απάντησε εμμέσως και στις εξαγγελίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής: «Χαίρομαι που η σημερινή Δημοτική Αρχή βλέπει την επόμενη μέρα με έργα που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη δική μας Διοίκηση. Μιλάμε για εξασφαλισμένα έργα ύψους 10.000.000 ευρώ, που αφήσαμε παρακαταθήκη στη σημερινή Δημοτική Αρχή για να τα υλοποιήσει. Έργα αντιπλημμυρικά, άρδευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, αναπλάσεις, παιδικές χαρές και πολλά άλλα. Ευχόμαστε και η σημερινή Δημοτική Αρχή να αφήσει παρακαταθήκη στην επόμενη Δημοτική Αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)