Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Η λίστα Πέτσα «στοιχειώνει» το Μαξίμου...





Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε… ασκήσεις ανασχηματισμού, το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τη λίστα Πέτσα δημιουργεί συνθήκες «ασφυξίας» στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και μεγάλο πονοκέφαλο στο Μαξίμου.
Παρά την επιχείρηση αποπροσανατολισμού με τα...
μπρος πίσω στον ανασχηματισμό, παρά το γενικό σιωπητήριο που έχει επιβληθεί σε στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος και ακολουθούν πιστά και τα περισσότερα ΜΜΕ, το θέμα με τη λίστα Πέτσα και την ενημερωτική καμπάνια για τον κορονοϊό δεν… εξαφανίζεται.

Μάλιστα, αντί να καταλαγιάσει ο θόρυβος από το μοίρασμα των 20 εκατ. ευρώ σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης, η θύελλα μάλλον θεριεύει, έπειτα από την διαρροή συγκεκριμένων ποσών, ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις αυτοπροσώπως.

Ο Τσίπρας φέρνει την αντιπαράθεση στο ανώτερο επίπεδο

Η πίεση προς τον Στέλιο Πέτσα είναι σίγουρα αφόρητη, όμως, τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μεταφέρει την αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση την οποία θα κληθεί να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας δεν ζητά μόνο να γίνει επίσημη ενημέρωση για τα ακριβή ποσά που κατατέθηκαν ανά δικαιούχο, αλλά και παράλληλη κατάθεση των σχετικών εγγράφων.


«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο. Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την επισκεψιμότητα ή την τηλεθέαση των Μέσων. Μονάχα τη χειραγώγηση, το στραγγαλισμό της ενημέρωσης και τη χρηματοδότηση ημετέρων. Κάτι τέτοιο όμως συνήθως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες» ανέφερε σε σχετικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να συνδέει άμεσα στην κουβέντα περί ανασχηματισμού με το ζήτημα της λίστας Πέτσα και να ζητά από τον πρωθυπουργό απαντήσεις.

Σχολιάζοντας τη νέα διαρροή περί παγώματος του ανασχηματισμού πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν Το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ανασχηματισμό και το μεσημέρι τον αναβάλλει. Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα καλύψει ή όχι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, ώστε να μπορέσει να κάνει και ανασχηματισμό, ας κάνει κάτι χρήσιμο. Ας απαντήσει άμεσα στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ας δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε το κάθε Μέσο».

Στην επίθεση και το Κίνημα Αλλαγής

Εξηγήσεις ζήτησε σήμερα κι επισήμως και το Κίνημα Αλλαγής, με τον Παύλο Χρηστίδη να ξεκαθαρίζει ότι «ο κ. Πέτσας πρέπει να δώσει άμεσα στο φως της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία που αφορούν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Πόσα χρήματα πήγαν και σε ποια ΜΜΕ; Θα απαντήσει η κυβέρνηση ή θα κρύβεται;».

Αναβρασμός στην «πολυκατοικία»

Όμως και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως το κλίμα είναι βαρύ για τον Στέλιο Πέτσα, καθώς βουλευτές και στελέχη φέρονται να διατυπώνουν την ενόχλησή τους για τους χειρισμούς στις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», ενώ ήδη από χθες η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να δοθεί η λίστα με τα ποσά στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, μέσα που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως η «Καθημερινή» και τα «Νέα» έχουν ήδη… συμβουλεύσει το Μαξίμου να δημοσιεύσει τα ποσά, ενώ ορισμένες ιστοσελίδες δημοσίευσαν σήμερα μακροσκελή άρθρα ζητώντας πλήρη διαφάνεια στο ζήτημα για το καλό της… ενημέρωσης και της δημοκρατίας.

Μένει, πλέον, να προετοιμάσει ο πρωθυπουργός τις επόμενες κινήσεις του, όπως να καθορίσει την ημερομηνία κατά την οποία θα συγκρουστεί στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και να αποφασίσει τι θα… πράξει με τον Στέλιο Πέτσα.

 Χρήστος Καλλιμάνης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)