Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΕΣΗΕΑ σε Γεωργιάδη: Οι υπουργοί οφείλουν να απαντούν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όχι να απειλούν με αγωγές

               
ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΓΑΚΤΟΙ 
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Την έκπληξή του για την προειδοποίηση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη κατά του δημοσιογράφου Δημήτρη Χατζηνικόλα, ότι θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του ζητώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά και το σάλο που προκλήθηκε.


«Οι υπουργοί οφείλουν να απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα όταν έχουν αυτή τη δυνατότητα στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών και όχι να απειλούν με αγωγές», υπογραμμίζει η Ένωση Συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι με αγωγή, την οποία προσδιόρισε μάλιστα στις 100.000 ευρώ, απείλησε on air ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης το δημοσιογράφο που τόλμησε να του κάνει ερωτήσεις για τη Novartis, στηριζόμενος στα έγγραφα του FBI και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έκπληξή του για την προειδοποίηση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη κατά του συναδέλφου Δημήτρη Χατζηνικόλα, ότι θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του ζητώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ.

Ο κ. Γεωργιάδης ενώ είχε όλη την δυνατότητα να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο Δ. Χατζηνικόλας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την υπόθεση του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου, τον απείλησε με κατάθεση αγωγής.

Οι υπουργοί οφείλουν να απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα όταν έχουν αυτή τη δυνατότητα στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών και όχι να απειλούν με αγωγές.

1 σχόλιο:

(3)