Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Συμβαίνει τώρα! Η νέα απόφαση για τη μάσκα, πού είναι υποχρεωτική από αύριο

Η νέα απόφαση για τη μάσκα, πού είναι υποχρεωτική από αύριοΜάσκα υποχρεωτικά σε νέους κλειστούς χώρους ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τα νέα κρούσματα. Δείτε πού είναι πλέον υποχρεωτική η μάσκα με τη νέα απόφαση.

Μάσκα υποχρεωτικά για εργαζόμενους και κοινό στα καταστήματα λιανικής, σε ΔΕΚΟ, τράπεζες κτλ. και σε πελάτες μεταξύ άλλων από αύριο σε φούρνους κροπωλεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και αλλού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα νέα κρούσματα κορονοίού που καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα, με την Αττική να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο, καθώς μόνο χθες ανακοινώθηκαν 17 νέα κρούσματα.

Σε αυτή τη φάση ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τις μάσκες ασπίδες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ΚΥΑ, σε περιπτώσεις έλλειψης μη-ιατρικών μασκών, οι ασπίδες προσώπου μπορούν να θεωρηθούν ως εναλλακτική λύση, σημειώνοντας ότι προσφέρουν χαμηλότερο βαθμό προστασίας από τη μάσκα όσον αφορά την πρόληψη της μετάδοσης σταγονιδίων. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ασπίδες προσώπου, πρέπει να διασφαλιστεί η σωστή σχεδίαση που καλύπτει τις πλευρές του προσώπου και κάτω από το πηγούνι. Επιπλέον, οι ασπίδες προσώπου μπορούν να διευκολύνουν άτομα με περιορισμένη συμμόρφωση στις ιατρικές μάσκες (όπως άτομα με ψυχικές και αναπτυξιακές διαταραχές, κωφοί και άτομα με προβλήματα ακοής και παιδιά).

Χρήση Ασπίδας προσώπου

1. Οι ασπίδες προσώπου μπορεί να μειώσουν την άμεση έκθεση στα αεροσταγονίδια και σε ένα υψηλό ποσοστό μικροσωματίδια αερολύματος.

2. Η αποτελεσματικότητα της ασπίδας για τον έλεγχο της πηγής (άτομο που νοσεί) δεν έχει ελεγχθεί. Ως εκ τούτου άτομα που έχουν συμπτώματα δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιούν.

3. Οι ασπίδες υποκαθιστούν τα γυαλιά αλλά ποτέ απόλυτα την μάσκα

4. Η ασπίδες προσώπου πρέπει να προσφέρουν πλήρη κάλυψη προσώπου και πλευρικά αυτού ενώ το μήκος τους να καλύπτει και τον λαιμό. Για τον λόγο αυτό η στήριξή τους πρέπει να είναι στο κεφάλι.

5. Ασπίδες που καλύπτουν μερικώς το πρόσωπο ή μόνο το στόμα και την μύτη θα πρέπει να αποκλείονται γιατί δεν προσφέρουν προστασία ούτε στον χρήστη ούτε το
άλλο άτομο.

6. Συνδυασμός ασπίδας και μάσκας συστήνεται μόνο στους επαγγελματίες υγείας. ενώ σε άλλους επαγγελματίες μπορεί να συστηθεί ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου και την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

7. Ένα υπάρξει μεγάλη αύξηση της επίπτωσης των κρουσμάτων στην κοινότητα θα συστηθεί αντικατάσταση των ασπίδων από μάσκα, στους επαγγελματίες υγείας που έχουν συστηθεί στη παρούσα φάση της πανδημίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)