Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

«Η λέξη ιδιώτης έχει δύο έννοιες» – Ο Αντώναρος «απασφάλισε» κατά του Συμβούλου Ασφαλείας του Μητσοτάκη

Αντώναρος επίδομα θέρμανσηΣφοδρή επίθεση κατά του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργούΑλέξανδρου Διακόπουλου (τόσο για την παραδοχή του ότι το Orus Reis κάνει έρευνες, όσο και για τη διευκρινιστική του δήλωση ότι… δεν κάνει), εξαπέλυσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.


Αναλυτικότερα, ο κ. Αντώναρος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:
«Η λέξη ιδιώτης έχει στα ελληνικά δύο έννοιες:
 
1. Άτομο χωρίς δημόσια ιδιότητα.
 
2. Αμαθής, ευτελής, ηλίθιος.
 
 
Ο απόστρατος ναύαρχος Διακόπουλος είναι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Άρα ο πρώτος ορισμός δεν τον αφορά.

Αν τον αφορά ο δεύτερος, είναι δύσκολο να πει κανείς. Οι μέχρι τώρα δημόσιες εμφανίσεις του και οι αδέξιες τηλεοπτικές του τοποθετήσεις χαρακτηρίζονται τουλάχιστον από ανεπάρκεια — ασύμβατη με το υψηλό αξίωμα που φτιάχθηκε ειδικά για λόγου του».

«Σε μεγάλο κανάλι είπε επι λέξει για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος: “Έχει κάνει έρευνες, ας μη κοροϊδευόμαστε.” Το ποιος κοροιδεύειο ποιον, είναι άλλη υπόθεση. Μάλλον η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

Γιατι ο ναύαρχος, έστω κι αν δεν το συνειδητοποίησε, διεψευσε με όσα είπε τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον πρωθυπουργό, που στο διάγγελμα του στους Έλληνες μόλις πριν λίγες μέρες είχε πει ακριβώς το αντίθετο: Ότι δεν έχουν γίνει έρευνες», προσθέτει ο κ. Αντώναρος και συνεχίζει:

«Η γκάφα Διακόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητη στο Μαξίμου. Γνωστός υφυπουργός του τράβηξε το αυτί κι ο Διακόπουλος, άπειρος και αγαρμπος, διεψευσε τον εαυτό του λέγοντας ότι εννοούσε κατι άλλο από αυτό που είχε πει n camera. Δυστυχώς γι αυτόν τα ντοκουμέντα στο YouTube δεν σβήνουν».

«Έτσι σε λίγο καιρό θα ξέρουμε αν θα παραμείνει στη θέση του αν κι ο Μητδοτάκης έχει μια τάση να επαινεί τους ανίκανους — ίσως γιατί τους έχει επιλέξει ο ίδιος. Και φυσικά τότε θα μπορέσουμε ενδεχομένως να φθάσουμε στο συμπέρασμα ποιοι από τους δυό ορισμούς του “ιδιώτη” (η ενδεχομένως και οι δυό) θα του ταιριάζουν γάντι», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η σχετική ανάρτηση:

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωί της Τρίτης: «Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά και αφού ξέσπασε σάλος (η κυβερνητική «γραμμή» λέει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν έκανε έρευνες, λόγω «θορύβων» από τα πολλά πλοία), ο κ. Διακόπουλος έκανε στροφή 180 μοιρών, λέγοντας ότι η αναφορά του αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών και όχι «πραγματοποίηση».

Φυσικά το Μέγαρο Μαξίμου δεν απομάκρυνε τον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά -όπως φαίνεται- τον βάζει σε τηλεοπτική… καραντίνα. Σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης», ο κ. Διακόπουλος μπαίνει σε αφωνία διαρκείας, πράγμα που σημαίνει πως θα περάσει αρκετός καιρός ώστε να τον ξαναδούμε σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, μπορεί με την ιδιότητα του Συμβούλου Εθνικής αΑσφαλείας του Πρωθυπουργού να μην τον ξαναδούμε ποτέ στην τηλεόραση.

Πηγή:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)