Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Οι μη Εδεσσαίοι αποφασίζουν για την τύχη της Έδεσσας




Μόνο ως κατάντια μπορούν να χαρακτηριστούν όσα συμβαίνουν  με την τύχη της πόλης . ΄Άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την Έδεσσα ,
ούτε κατάγονται από αυτή αποφασίζουν για την μοίρα και την τύχη της. Με αυτά τα λόγια περιγράφει όσα συμβαίνουν στην πόλη με την τσιμεντοποίηση του αιώνιου  συμβόλου της του Εδεσσαίου ποταμού, παλιός Εδεσσαίος.

. Στο μεταξύ η  Κίνηση Πολιτών
Εδεσσαίος Ποταμός

 εξέδωσε ακόμα μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει.

Οργή και Αγανάκτηση. Αυτή είναι η αποκατάσταση της φυσικής κοίτης του Εδεσσαίου Ποταμού. Με τσιμεντόστρωση θα αποκαταστήσουν το φυσικό περιβάλλον λέει η Διοίκηση Τζιτζικώστα που δεν έχει πατήσει το ποδάρι του στην Πέλλα να καμαρώσει το έργο. Εγκιβωτίζουν το ποτάμι αφαιρώντας κάθε επαφή με το φυσικό περιβάλλον βάζοντας σε κίνδυνο όλη την πόλη. Χωρίς μυαλό, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο με ένα έργο για το έργο το οποίο ζημιά κάνει και καμία ωφέλεια. Ο εγκιβωτισμός δεν είναι λύση είναι η παραίτηση από κάθε λύση είπε ο μεγάλος Έλληνας Αρχιτέκτονας Δημήτρης Πικιώνης. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε ενέργεια ώστε οι άνθρωποι που έβαλαν υπογραφές για το έγκλημα, με δικά τους προσωπικά έξοδα να ξηλώσουν και το σίδερο και τα μπετά που έπεσαν μέσα στο ποτάμι. Το έργο πρέπει να σταματήσει πριν το μετανιώσουμε όλοι πικρά. Ο Εδεσσαίος Ποταμός και οι Καταρράκτες Έδεσσας είναι στοιχεία παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς και δεν θα πέσουν στις ορέξεις ανεκδιήγητων σαρδανάπαλων που οσμίζονται χρήμα μέσα από την περιβαλλοντική καταστροφή. 


Κίνηση Πολιτών
Εδεσσαίος Ποταμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)