Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι υποχρεωτική η μάσκα στο αυτοκίνητο, στην αυλή και στην πυλωτή;



Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα στο αυτοκίνητο, στην πυλωτή της πολυκατοικίας και στην αυλή του σπιτιούς
Η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αφορά πλέον πολλές περιοχές της Ελλάδας
και υπάρχουν διάφορα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει ερωτήματα  στους πολίτες για το πότε πρέπει να τη φορούν και πότε όχι.
Ένα από αυτά είναι αν είναι υποχρεωτική η μάσκα στο αυτοκίνητο, στην πυλωτή της πολυκατοικίας και στην αυλή του σπιτιού.
Την υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους επιβάλλει η πολιτεία, μεταξύ άλλων μέτρων, στις περιοχές της χώρας τις οποίες οι ειδικοί χαρακτηρίζουν επιβαρυμένες επιδημιολογικά, με τελευταίο παράδειγμα τους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ από σήμερα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς.
Σε σχετικό ερώτημα του iEidiseis.gr η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζει πως στις ιδιωτικές αυλές σπιτιών επιτρέπεται η παραμονή ατόμων χωρίς μάσκα. Αν, ωστόσο, στον ίδιο χώρο βρεθούν περισσότερα άτομα, πέραν της οικογένειας του σπιτιού, τότε και εκεί η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται.
Δηλαδή μπορεί κάποιος μόνος του να βγει χωρίς μάσκα στην αυλή, αλλά αν καλέσει το γείτονα για καφέ θα πρέπει να φοράνε μάσκα.
Από την άλλη, στις πυλωτές, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας δηλαδή, ο χώρος θεωρείται κοινόχρηστος και, όπως σε όποιο δημόσιο χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Η ίδια πρόβλεψη παραμένει σε ισχύ ακόμη κι αν σε ένα τέτοιο χώρο παρών είναι μόνο ένα άτομο.
Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο, αυτή δεν είναι υποχρεωτική μέσα στο αυτοκίνητοακόμη και αν μαζί με τον οδηγό επιβαίνουν μέλη της οικογένειας του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)