Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

'Οπισθεν ολοταχώς για την επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ


 
 ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Χ. ΜΠΑΤΣΗ ΑΠΟ  ΣΥΣΩΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ  ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ
 ΔΕΝ ΖΕΙ ΕΔΩ

 ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ






Η ατμομηχανής της τουριστικής ανάπτυξης  της περιοχής των Λουτρών Πόζαρ όχι μόνο δεν προχωρά , αλλά έχει βάλλει και την όπισθεν. Αυτό προκύπτει από την γενική συνέλευση που έγινε την Πέμπτη στο Ξενιτήδειο Πνευματικό κέντρο Αριδαίας . Ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά διοίκηση δέχεται τόσο ήπια και εποικοδομητική κριτική και απλόχερη διάθεση συνεργασίας την οποία κατάφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας  Χρήστος Μπάτσης  να απεμπολήσει και να δυναμιτίσει το όλο κλίμα ‘ Στην πρωτολογία  του , κατά 80 % ,  αναφέρθηκε στον προκάτοχό του Δ. Μπίνο τον οποίο κατηγόρησε  για τα πάντα (επανέλαβε τις ήδη γνωστές κατηγορίες) … έως και την επανάσταση του 1821. Δεν μπόρεσε να απαριθμήσει ούτε ένα δικό του  έργο ,ούτε έναν προγραμματισμό ή σχεδιασμό όπως του επισήμαναν  οι  επικεφαλείς των παρατάξεων αλλά και μέτοχοι που μίλησαν . Το πιο τραγικό όμως είναι ότι , όταν τον ρώτησε ο Σάκης Χατζηδημητρίου , αν αληθεύουν όσα αναγράφει η τεχνική έκθεση , η οποία υπογράφεται από τον ίδιο  ως πρόεδρο, απάντησε ότι ναι μεν την υπέγραψε  αλλά δεν την διάβασε καν.
Επιτέθηκε για μια ακόμα φορά εναντίον όλων των προηγούμενων διοικήσεων επιρρίπτοντας  όλα τα …δεινά. Επανέλαβε με περηφάνια το επίτευγμα του να πάρει το σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ  κάτι που δεν είχε καταφέρει κανείς. Αργότερα βέβαια ο Δημήτρης Μπίνος αποκάλυψε  τα τεράστια εσκεμμένα λάθη που έχει κάνει  και τα οποία εκτός από προσωπικές πιθανές διώξεις που  πιθανό να υποστεί , κινδυνεύει να τιναχθεί  στον αέρα η όλη λειτουργία των Λουτρών.

Σε μία προσπάθεια να αντεπιτεθεί  στους κατηγόρους του απάντησε ότι σκέφτεται να φέρει  στα Λουτρά να προσφέρουν τα φωτα τους άνθρωποι που τον καθοδήγησαν στην δημιουργία προσωπικής του επιχείρησης 







 Για το θέμα του Μικρού Υδροηλεκτρικού σταθμού  προσπάθησε να το παρουσιάσει  σαν  αποκλειστικό προσωπικό του επίτευγμα την λειτουργία  του, ευχαρίστησε για την συμβολή της   την…Μελιτα Χισκάκη   λασπολογώντας όλους του προηγούμενους  που προσπάθησαν για την επαναλειτουργία του. Ο Πέτρος Τσαρκνιάς έβαλε τα πράγματα στην θέση τους , αναφερόμενος  στο όλο χρονικό . Αναγκάστηκε  να αναφερθεί σ την δωρεάν  συμβολή του γραφείου του με τον πρώην βουλευτή Γιάννη Σηφάκη  για την οποία ουδέποτε διανοήθηκαν να ζητήσουν αμοιβή και ήταν καθοριστική σε κρίσιμα σημεία.
Αργότερα ο Δημήτρης Βέσκος  τον οποίο παραδόξως δεν πρότεινε για πρόεδρο της γενικής συνέλευσης , προσπάθησε να συμμαζέψει την ισοπέδωση των πάντων από τον Χ. Μπάτση. Αναγκάστηκε μάλιστα να πάρει εκ διαμέτρου αντίθετες αποστάσεις από  σχεδόν όλες τις 


 τοποθετήσεις  του πρόεδρου των Λουτρών .  Ζήτησε όμως και από  τους διαμαρτυρόμενους να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες και το έργο που επιτελεί η σημερινή διοίκηση. Όσο για το πνεύμα συνεργασίας  και αρωγής στο έργο τους , που επιδεικνύει η αντιπολίτευση , δικαιολογημένα η παράταξη τους εμφανίζεται …καχύποπτη. Ανα φέρθηκε ακόμα  ότι είχε επισημάνει την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα  του εδικού σήματος του ΕΟΤ σε στις δύο τελευταίες γενικές συνελεύσεις επί  Δ. Μπίνου  και στον επαναπροσδιορισμό των ιαματικών στόχων της λουτρόπολης και αυτό είναι αλήθεια.


Ο Χ. Μπάτσης  αναφέρθηκε  στο ιστορικό της   περιβόητης  απειλούμενης σφράγισης της Λουτρόπολης και στα λάθη που έκανε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στο θέμα αυτό, υποστηρίζοντας ξανά αυτάρεσκα  ότι ''μάλλον κάποιοι στενοχωρήθηκαν που η νέα Διοίκηση κατάφερε και έβγαλε το Ειδικό Σήμα''…

Η  αδειοδότηση της Λουτρόπολης   ‘’έχει ονοματεπώνυμο’’.
Επίσης αναφέρθηκε και σε κάποιους πωλητές του χώρου στην Λουτρόπολη, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους για τα χρόνια που εκμεταλλεύτηκαν το χώρο, αν και ενημερώθηκαν πολλές φορές. Γι ΄αυτό τον λόγο έχει τελικά η δικαιοσύνη. Επιχείρησε όμως ανήθικα και αντιδεοντολογικά  να στοχοχοποιήσει μόνο συγκεκριμένο επαγγελματία  που έχει στενή συγγένεια  με  πρόσωπο το οποίο θεωρεί ότι του κάνει προσωπικό πόλεμο.
Τέλος ανέφερε ότι στα ταμεία της επιχείρησης  βρίσκεται  τη στιγμή αυτή το ποσό των 242.000,00 ευρώ,’

Ο Χ. Μπάτσης στην δευτερολογία του ήταν πιο προσγειωμένος .

 Χρειάστηκε βέβαια πολλά σφυροκοπήματα. Ο  Δ..  Μπίνος σε                μια  τοποθέτηση  με έντονη συναισθηματική φόρτιση, απάντησε με επιχειρήματα στον Χ. Μπάτση και αναφέρθηκε σε όσα πέτυχε η προηγούμενη Διοίκηση που τόσο ισοπεδώνει  ο σημερινός Δήμαρχος και η οποία περιλάμβανε και μέλη που είναι σήμερα ξανά  και στην δική του διοίκηση . Προχώρησε όμως και σε μια σοβαρότατη καταγγελία για σημαντικές παραβάσεις του κ. Μπάτση σε σχέση με την έκδοση του σήματος των Λουτρών. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως το σήμα των Λουτρών το πήρε   είναι χωρίς ουσιαστικά να κάνει καμία αξία . Έκανε δυο υπεύθυνες δηλώσεις, των οποίων το περιεχόμενο δεν είναι αληθές. Δηλαδή, υπέγραψε για πληρότητα καταστάσεων  που δεν ισχύει και που στον πρώτο έλεγχο θα αποδείξουν την εξαπάτηση των αρχών , αντί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Ο κ. Μπίνος έκανε λόγο για «εύκολες υπογραφές» με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς καμία ουσία. . Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν κατασκευαστεί. Αμφισβήτησε την οικονομική εικόνα που παρουσίασε ο Χ, Μπάτσης   ,ο οποίος τελικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το απόθεμα που τους άφησε ο Δ, Μπίνος  είναι αυτό  που παρουσίασε ο προκάτοχός του και όχι ο ίδιος
Για το θέμα των διμήνων  ισχυρίστηκε ότι δούλεψε πολύς κόσμο  και βοηθήθηκε έμμεσα η τοπική κοινωνία. Ουδέποτε όμως προσέλαβε στενά ή άλλα συγγενικά πρόσωπα όπως κάνει η σημερινή διοίκηση αποκλείοντας τους υπόλοιπους. 

Ο Σάκης Χατζηδημητρίου εμφανίστηκε  ενωτικός και με διάθεση συνεργασίας ώστε αυτό το δυναμικό τουριστικό κομμάτι  της περιοχής  να αποκτήσει την ανάπτυξη που του αρμόζει . Καιρός είναι να υπάρξουν συνεργασίες . Αν και δεν το συνηθίζει , απαντώντας στις ισοπεδωτικές τάσεις  Μπάτση , αναγκάστηκε  να αναφερθεί στην απαρίθμηση πολλών έργων επί θητείας του. Για το περιβόητο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ που  εντάχθηκε  επί ημερών  του  σε αναπτυξιακό πρόγραμμα  και ξεκίνησε  με μερικό γκρέμισμα , είπε έγινε στο τέλος της θητείας του  και σταμάτησε επειδή δεν ξαναεκλέχτηκε .  Από τότε παρέμεινε  έτσι . Σήμερα , κατά την άποψή του , όπως είπε δεν χρειάζεται να γίνει ξενοδοχείο , διότι υπάρχουν πολλά στην γύρω περιοχή, αλλά σε υδροθεραπευτήριο.
Καυτηρίασε  στις προσλήψεις στην Λουτρόπολη και την οικογενειοκρατία που επικρατεί τώρα σ΄αυτές.  Τέλος  προτείνοντας να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να υπάρξει σύμπνοια για το καλό της επιχείρησης. «Δυστυχώς σήμερα η επιχείρηση πηγαίνει με όπισθεν» , τόνισε χαρακτηριστικά
Ανέλυσε δε  σελίδα-σελίδα την  έκθεση για την επιχείρηση έτους 2019,  παρατηρώντας  ότι οι δέκα πρώτες σελίδες,  από τις συνολικά 14, είναι αντιγραφή με αυτήν του έτους 2018, με μικρές παραλλαγές.
Πρότεινε δε απέναντι στις ισοπεδώσεις Μπάτση  κάθε 4 Νοεμβρίου ημέρα απελευθέρωσης της Αριδαίας), να τιμώνται από τον Δήμο άτομα κλπ προσωπικότητες που πρόσφεραν στον τόπο.
Ο Δ. Ασβεστόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στο σύστημα λειτουργίας της επιχείρησης Δεν μπορεί το μισθολογικό κόστος  να είναι σε τέτοιο ύψος , γιατί αποκλείει κάθε ανάπτυξη και την δυνατότητα μεγαλύτερης  μελλοντικής απασχόλησης . Όλοι οι απολογισμοί  είναι σχεδόμ ίδιοι . Μόνο οι ημερομηνίες αλλάζουν Καιρός με ειλικρινείς συνεργασίες να αλλάξουν
Ο Νίκος Παρούτογλου μίλησε με σαφείς οικονομικούς και συγκρκριμένους όρους , επαναλαμβάνοντας  την αντίθεσή του στη ακολουθούμενη τακτική και πολιτική των διμήνων.
Αποχώρησε  δε  η παράταξή του πριν ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες.  Όπως τόνισε , κάποτε θα πρέπει να κάνουμε Γενική Συνέλευση όπου θα ψηφίζουμε πως θα διανεμηθούν τα κέρδη και όχι κάθε χρόνο να ψηφίζουμε ισολογισμούς με ζημιά.

Έτσι αιτιολόγησε  την απόφασή του να μη ψηφίσει τον ισολογισμό, αλλά προτίμησε να αποχωρήσει από τη Συνέλευση. Επέστρεψε μόνο η Σταυρούλα  Λαζάρου η οποία είχε εκλεγεί γραμματέας  και ψήφισε  λευκό . Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα  πλην ελάχιστων περιπτώσεων που είχαν νομικά κωλύματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)