Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Κωμωδία του παράλογου από τον Χρήστο Μπάτση


 



ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ 



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟς ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑς


ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ



Μόνο τραγελαφικές μπορούν να  χαρακτηριστούν οι καταστάσεις που διαδραματίστηκαν  στην έναρξη της γενικής συνέλευσης των μετόχων  της μονομετοχικής Ανώνυμης εταιρείας των Λουτρών Πόζαρ  την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμαρχος  απαίτησε  από τον εκπρόσωπο του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΊΑ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας  ΑΡΙΔΑΙΑ- ΓΕΓΟΝΟΤΑ να αποχωρήσει από την (τεράστια) αίθουσα του ΞΕΝΙΤΗΔΕΙΟΥ , όπου είχε οριστεί να γίνει η γενική συνέλευση  με το αιτιολογικό ότι ήταν κεκλεισμένων των θυρών  λόγω covet -19.  Ήταν φανερά ενοχλημένος  για την παρουσία του  εκπροσώπου μας  προφανώς  γιατί δεν επιθυμούσε  να ακουστεί καμιά άλλη άποψη στην κοινωνία πλην από την δική του.. Ο εκπρόσωπος των ΜΜΕ  μας  δήλωσε ότι ο νόμος πουθενά δεν προβλέπει τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων, κάτι στο οποίο συμφώνησαν και απαίτησαν την παραμονή  του οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις και μερίδα συμβούλων του Δημάρχου που είχε αγανακτήσει με την ανούσια επιμονή του.
Ο Δ. Ασβεστόπουλος   τόνισε  ότι η παρουσία των δημοσιογράφων είναι αυτονόητη. Εκτός   αν  κάποιοι δεν την θέλουν . Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι να την απέτρεψαν κιόλας
Ο Δημήτρης Μπίνος  τόνισε ότι ο τύπος είναι ο συνδετικός κρίκος  της δημοτικής αρχής  και της επιχείρησης με την κοινωνία, η οποία δικαιούται να ενημερώνεται. Από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο (Π. Σαμάνδη)  παραδέχτηκε   ότι δέχτηκε σκληρή κριτική , αλλά στα πλαίσια αυτά και της άσκησης των δημοσιογραφικών του καθηκόντων .
Ο Σάκης Χατζηδημητρίου  αναφέρθηκε στην κριτική που είχε δεχτεί και αυτός . Αλλά όσοι  ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να δέχονται την κριτική . Διαφορετικά να κάθονται στο σπίτι  τους. Οι δημοσιογράφοι επιτελούν το λειτούργημα τους όσο μπορούν καλύτερα και προσφέρουν στην ενημέρωση του κόσμου.
 Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε  και η άποψη του Νίκου Παρούτογλου. Ο  αντιδήμαρχος Ανατολικής Αλμωπίας  ζήτησε από τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο  αν έχει ταυτότητα… δημοσιογράφου, ζητώντας παράλληλα να κληθεί η αστυνομία να τον βγάλει έξω. «Δεν μπορεί ο καθένας να δηλώνει ότι θέλει» 
Ο Λάκης Προκοπίδης τον προσγείωσε απλά στην πραγματικότητα  ότι όλοι αυτοί  που καλύπτουν  την ενημέρωση είναι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.  Αναφερόμενος δε στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ τόνισε ότι είναι το πιο ιστορικό ραδιόφωνο που έχει μεγάλη συμβολή στην ενημέρωση της περιοχής .
Ο Σ, Χατζηδημητρίου του υπενθύμισε ότι ο καθένας  δεν έχει ειδική ταυτότητα για το επάγγελμα που  ασκεί.  
 Μπροστά τον κίνδυνο το θέμα παρουσίας δημοσιογράφων να πάει   στην γενική συνέλευση που είναι και το ανώτατο όργανο  σε ψηφοφορία και να πάθει συντριβή, κατέβαλλε την ύστατη προσπάθεια  ζητώντας την βοήθεια των δύο νομικών συμβούλων  του. Ούτε αυτοί όμως ήταν σε θέση  να πουν ξεκάθαρα την γνώμη τους  καθώς έπρεπε να αποφασίσουν μεταξύ  του ρεαλισμού  και της υποστήριξης του των απόψεων του εργοδότη τους.  Όμως η πραγματικότητα ήταν πανίσχυρη και αμείλικτη     και δεν συντάχθηκαν με τις επιθυμίες του Δημάρχου. Ως σανίδα σωτηρίας αναζήτησε πλέον  να παραστούν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ . Η συνέλευση διακόπηκε για μία ώρα μέχρι να  κληθούν και να προσέλθουν και άλλοι δημοσιογράφοι, από τους οποίους παραδόξως ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής  Αλμωπίας ξέχασε να …ζητήσει ταυτότητες. 

 Με την ευκαιρία να συγχαρώ την στάση  όσων υπερασπίστηκαν την ελευθεροτυπία  και το δικαίωμα  του κόσμου για ενημέρωση,η οποία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ κ. Μπάτση,χωρίς καμία ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ. Είναι γνωστό ότι όλοι τους γνώρισαν σκληρή , ίσως και υπερβολική κριτική από εμάς . Πάντα δίκαιη και καλοπροαίρετη και τις περισσότερες φορές συνέβαλλε στην βελτίωση πολλών καταστάσεων .Ούτε και επιζήτησαν ποτέ κάτι , διότι γνωρίζουν τις προθέσεις μας. Άλλωστε και οι ίδιοι με το πέρασμά τους από την Διοίκηση δεν είχαν μόνο αρνητική παρουσία. Συνέβαλλααν  ανάλογα με τις καταστάσεις   σε σηματικές βελτιώσεις του τόπου. 
 Όσο για τον σημερινό δήμαρχο, ας μην ανησυχεί . Με την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας στο πρόσωπό μας , δεν έδωσαν  εξετάσει στα ΜΜΕ μας. Θεωρώ δε ότι δεν τη έχουν  και ιδιαίτερη ανάγκη με την πληθώρα των μέσων που υπάρχουν.Ο δε σημερινός  δήμαρχος  δεν χρειάστηκε ακόμα  να γνωρίσει την κριτική , διότι υπάρχει η άτυπη περίοδος χάριτος. Άλλωστε είναι τόσα τα αδικαιολόγητα  λάθη του, που δεν χρειάζεται καμιά  κίνηση ¨
«ροκανίσματος» από κανέναν. Τον αντιμετωπίζουμε άλλωστε με μεγάλη επιείκεια γατί προσπαθεί κάθε μέρα  να δίνει την γενική εντύπωση ότι είναι περιορισμένων  δυνατοτήτων' Είναι ακόμα νωρίς να προσγειωθεί και να αποδείξει ότι πράγματι ότι  ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ    και  όχι ΕΔΩ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ.

3 σχόλια:

  1. Όλοι οι κάτοικοι της Αλμωπίας την είδαμε live οπότε δεν προσπάθησε να κρύψει κάτι ο πρόεδρος των λουτρών. Η συνέλευση έγινε κ κλεισμένων των θυρών πολύ σωστά όπως μας λένε όλες οι εντολές του κράτους.
    Άρα καλά έκανε κ άφησε έναν δημοσιογράφο και μετέδωσε ζωντανά την συνεδρίαση. Εσείς προφανώς για την δική σας ασφάλεια περισευατε κ καλά κάνατε κ σποχωρησατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου δεν πηρε και το αλυσοπριονο να "υλοτομησει" την αιθουσα το ταγαρι, ευχαριστημενοι να ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Χατζηγιαννιδης αντιδήμαρχος δηλώνει αλλά είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)