Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κυβέρνηση σε… βέρτιγκο

  Βασίλης Σκουρής 
   Βασίλης Σκουρής

Κυβέρνηση σε… βέρτιγκο«Ορθή επανάληψη» για τη Συμφωνία με τις Πρέσπες, για άλλη μια φορά λάθος μέτρα για τις μάσκες στα σχολεία, μοιράζονται εξώδικα στην Καρδίτσα στον κόσμο που πνίγηκε από τις μάσκες, αλαλούμ με τα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά… αποφασιστικότητα για τη νέα λίστα για τα κανάλια!

 

Σε νευρική κρίση βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς τα φάουλ στη λειτουργία της καθίστανται πλέον επαναλαμβανόμενα, με αποτέλεσμα κανείς να μην θέλει να θυμάται τις θριαμβολογίες περί «επιτελικού κράτους» και… «αρίστων»!

Μόνο χθες η εικόνα σε πολλούς τομείς υπήρξε κωμικοτραγική:

-Η ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: Δεν έχει πραγματικά προηγούμενο στη διπλωματική ιστορία της χώρας, ούτε ίσως και παγκοσμίως, να αλλάζει ένα ανακοινωθέν –και μάλιστα με τις Ηνωμένες Πολιτείες- λόγω εσωτερικών αντιδράσεων!

Το γεγονός ότι η Συμφωνία χαρακτηρίστηκε «ιστορική», μετά και την… καζούρα από την αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να αποσταλεί… «ορθή επανάληψη», με απάλειψη της σχετικής λέξης από την κοινή δήλωση!

Ο ΚΑΖΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ένα περίπου μήνα μετά το κάζο με τις μάσκες-γίγας στα σχολεία, με σημαντική ζημιά για το ελληνικό κράτος, το πρόβλημα όχι απλώς δεν έχει αντιμετωπιστεί, αλλά η κόντρα του υπουργείου Υγείας με τη «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ καλά κρατεί! Η διαφωνία για το… μέγεθος εξακολουθεί να παραμένει, μάσκες δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία, κανείς δεν έχει υποστεί το κόστος της κατάστασης αυτής!

-ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Απίστευτο και όμως αληθινό! Στην Καρδίτσα που έχει πνιγεί από τον κορονοϊό –οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες- μοιράζονται εξώδικα στους πληγέντες! «μας συγχωρείτε λάθος, εστάλησαν από παραδρομή και μπορεί να αποσταλούν και λογαριασμοί για τον… ΕΝΦΙΑ, αλλά να μην τους λάβετε υπόψη»(!), λένε περίπου αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, με το ρεύμα να έχει επανέλθει, έστω και με συνεχείς διακοπές, όχι όμως και τα τηλέφωνα!

-ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ: Το πιο σημαντικό, ίσως, εδώ είναι ότι προαναγγέλλονται νέα μέτρα, προδικάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την αποτυχία όσων έχουν αποφασιστεί.

Ταυτόχρονα προκαλείται απορία πώς είναι δυνατόν να προαναγγέλλονται μέτρα και να μην εφαρμόζονται αμέσως, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ίσως και άλλα θέματα που δείχνουν τις αρρυθμίες στην κυβέρνηση και που μάλλον καταρρίπτουν τη θεωρία του «επιτελικού κράτους», τα παραπάνω, ωστόσο, αρκούν για να καταδείξουν την κατάσταση που αρχίζει να επικρατεί και που ‘κραυγάζει’ ότι υπάρχει πρόβλημα, με το οποίο ο πρωθυπουργός πρέπει να ασχοληθεί. Η ενίσχυση των τηλεοπτικών καναλιών με δυο εκατομμύρια ευρώ, μπορεί να εξασφαλίζει ίσως επικοινωνιακή υπεροπλία, αλλά δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση…

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)