Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Φτάνει πια τόση υποκρισία και κοροϊδία στην Πέλλα για τον κορονοιο¨

 


 

 ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΉ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

 

Αφού μέχρι σήμερα η Περιφερειακή ενότητα Πέλλας ζούσε στον κόσμο της  και  δεν έκανε κανέναν  έλεγχο στα εγοστάσια . θυμήθηκε ότι πρέπει να το κάνει τώρα που κλείνουν .

Στο μεταξύ η εξέλιξη αυτή και με τα  τελευταία  κρούσματα   αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα για τον  τουρισμό της περιοχής. Στην ανακοίνωση –‘ύμνο υποκρισίας και κοροϊδίας προς τους πολίτες αναφέρει:

 

“Ως Περιφερειακή Ενότητα, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ αναλαμβάνουμε να κάνουμε ελέγχους σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων στη λειτουργία των μονάδων, τόσο από εργαζόμενους, όσο και από την εργοδοσία”.

 

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Πέλλα, που βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, μετά τα 114 κρούσματα σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Σκύδρα.

 

“Ζητούμε από όλους την πιστή τήρηση των μέτρων, τη χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, για να προστατεύσουμε το εαυτούς μας, τους οικείους μας, το κοινωνικό σύνολο”, τονίζει ο κ. Τζαμτζής.

 

Σήμερα (Σάββατο 03/10/2020) στην περιοχή έγινε σύσκεψη, στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

 

«Έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης, όπως μέχρι τώρα εξελίσσεται. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε όλον τον νομό Πέλλας. Υπήρχαν σήμερα τρία κλιμάκια στη Σκύδρα, δύο στον δήμο Αλμωπίας, στην Κρύα Βρύσης και στον δήμο Έδεσσας στο Γηροκομείο.

 

Θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες να διεξάγουν τεστ, να ιχνηλατούν, να παίρνουν δείγματα, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος του ιικού φορτίου στην περιοχή» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ι. Τζαμτζής, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την πρόληψη μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή ο κ.Τζαμτζής σημείωσε ότι τις σχετικές αποφάσεις λαμβάνει η Πολιτική Προστασία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κάποιο νέο μέτρο, δεδομένου και ότι η περιφερειακή ενότητα Πέλλας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

 

«Το σημαντικό είναι ότι πλέον δίδεται από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ η λίστα των ονομάτων όλων όσων νοσούν, ούτως ώστε η ελληνική αστυνομία να επιτηρεί την πιστή εφαρμογή των μέτρων και τήρηση της καραντίνας 14 ημερών για όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό”.

 

Σημειώνεται ότι από το πρωί, κλιμάκια του ΕΟΔΥ κάνουν εντατικούς ελέγχους στην Πέλλα, για να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των 114 εργαζομένων στην εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

 

Θυμίζουμε ότι τα 114 κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία επιβεβαιώθηκαν έπειτα από τεστ σε 427 εργαζομένους στον τομέα της παραγωγής, ενώ σήμερα κλήθηκαν να εξεταστούν και περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι στο τμήμα εξαγωγών. Παράλληλα, γίνονται απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)