Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Απελευθέρωση ή Κατάκτηση της Μακεδονίας?


Περιγραφή: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gifΓράφει ο Τραϊανός Πασόης


Ο Οκτώβρης είναι μήνας κατά τον οποίο πολλές Μακεδονικές πόλεις και τα γύρω απ’ αυτές χωριά, γιορτάζουν την «απελευθέρωσή τους από τον Τουρκικό ζυγό» και την προσάρτησή τους στην Ελλάδα. Οι πόλεμοι που έκριναν την τύχη της Μακεδονίας, ονομάστηκαν Βαλκανικοί Πόλεμοι (Α’ και Β’).

Η επίσημη εκδοχή για την κήρυξη του πολέμου ήταν η απόρριψη της διακοίνωσης της συμμαχίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Μαυροβουνίου προς τον Σουλτάνο. Η διακοίνωση αυτή, που έγινε στα τέλη Σεπτέμβρη 1912, απαιτούσε από τον Σουλτάνο να κάνει μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποδοθεί στους Βαλκανικούς χριστιανικούς λαούς της επικράτειάς του πολιτική και οικονομική αυτονομία και ανθρώπινα δικαιώματα. Η διακοίνωση απορρίφθηκε από τον Σουλτάνο και οι σύμμαχοι άρχισαν τον πόλεμο εναντίον του στις 5 Οκτωβρίου 1912.

Το διάγγελμα του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου, ως αιτία του πολέμου, αναφέρει:

«… Επίτευξη και εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των υπό του τουρκικού ζυγού Χριστιανών. Η Ελλάς … αναλαμβάνει τον ιερόν αγώνα του δικαίου και της ελευθερίας των καταδυναστευομένων λαών της Ανατολής…».

Οι διακρατικές συμφωνίες που έκανε η Ελλάδα με Βουλγαρία και Σερβία, απολύτως πουθενά δεν ανέφεραν, όσα έλεγαν στις διακηρύξεις τους. Ανέφεραν μόνο τον όρο της διανομής των εδαφών, βάσει της στρατιωτικής κατοχής. Η γνώμη και τα δικαιώματα του Μακεδονικού λαού δεν αναφέρονται πουθενά. Η Ελλάδα, δηλαδή, συμφώνησε με Βουλγαρία και Σερβία να προσαρτήσουν τα τμήματα της Μακεδονίας που θα καταλάμβαναν. Αντιμετώπισε, δηλαδή, την Μακεδονία ως μια χώρα μη ελληνική, ενώ αν την θεωρούσε ελληνική, έπρεπε τουλάχιστον να την διεκδικήσει.

Επειδή θεωρούνταν κατακτητές, στις πρώτες κυβερνητικές αποφάσεις τους, αποκαλούν τα εδάφη που κατέκτησαν «Καταληφθείσαις χώρες». Όταν αργότερα επεξεργάστηκαν τις θεωρίες τους για την Μακεδονία, το «καταληφθείσες», έγινε «απελευθερωθείσες» και οι ίδιοι τους από κατακτητές αυτοονομάστηκαν απελευθερωτές. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν την παραποιημένη ιστορία, που μας λένε σήμερα. Η εκκλησία της Ελλάδας κατονόμαζε τα κατακτηθέντα εδάφη «Νέες Χώρες».  

 


 

Η ίδια η πραγματικότητα δείχνει αν είναι απελευθερωτές ή κατακτητές. Αν απελευθερωνόταν η Μακεδονία, οι γηγενείς Μακεδόνες (Μακεδονόφωνοι, Ελληνόφωνοι, Βλαχόφωνοι κ.α.) θα διοικούσαν τη χώρα τους, θα διορίζονταν στο δημόσιο και τους κάθε είδους οργανισμούς, η γη θα διανέμονταν στους ντόπιους αγρότες που την καλλιεργούσαν, το εμπόριο, η βιοτεχνία και η βιομηχανία, οι μεταφορές και γενικά η οικονομία θα ελέγχονταν από ντόπιους. Ότι έγινε δηλαδή με την απελευθέρωση της Ελλάδας. Η Μακεδονική, η Βλάχικη και οι άλλες τοπικές γλώσσες και κουλτούρες θα καλλιεργούνταν ελεύθερα.

Τι έγινε στην πραγματικότητα

Χιλιάδες ντόπιοι της Μακεδονίας εξοντώθηκαν, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν και η πλειοψηφία τους εκδιώχθηκε από τη γη των προγόνων τους. Όσοι εξοντώθηκαν ή εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους σε έναν αιώνα Γκρεκοκρατίας, δεν έπαθαν το ίδιο σε είκοσι έναν αιώνες Τουρκοκρατίας και Ρωμαιοκρατίας. Όσοι απέμειναν τρομοκρατήθηκαν, καταπιέστηκαν κι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις μητρικές τους γλώσσες και την εθνική τους ταυτότητα. Η γη που δικαιωματικά ανήκει στους ντόπιους, μοιράστηκε στους νέους εποίκους, που εγκατέστησε ο νέος δυνάστης. Οι ντόπιοι που είχαν αποσυρθεί επί τουρκοκρατίας στα άγονα και ορεινά, έμειναν με τα ίδια αγροκτήματα, ενώ εκείνοι που ζούσαν στα γόνιμα πεδινά, πήραν πολύ μικρούς αγροτικούς κλήρους. Μόνο χάρη στη σκληρή δουλειά, την λιτότητα και τις εντατικές καλλιέργειες κατάφεραν να επιβιώσουν. Στο δημόσιο διορίζονταν μόνο έποικοι και κυρίως Πελοποννήσιοι, Κρητικοί και από τους πρόσφυγες εποίκους οι πιο απαιτητικοί από τα βάθη της Μ.Ασίας. Οι Ελληνόφωνοι ντόπιοι είχαν ελαφρώς καλύτερη μεταχείριση. 

Οι μη Ελληνόφωνοι Μακεδόνες άρχισαν να διορίζονται σιγά σιγά στο δημόσιο, από τη δεκαετία του 1970 και εντεύθεν και πάλι σε μικρότερο ποσοστό από τους εποίκους. Σ’ αυτό συνέβαλε η δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας Μακεδονίας και η μαζική στήριξη των Μακεδόνων κατά τον Εμφύλιο προς το ΚΚΕ. Η λογική της καταδίωξης αντικαταστάθηκε από την λογική  της ενσωμάτωσης. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μακεδονίας χρησιμοποιήθηκαν για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Το ηλεκτρικό ρεύμα από τα λιγνιτωρυχεία της Δυτικής Μακεδονίας, για παράδειγμα, παρείχε φθηνή ενέργεια για την ανάπτυξη της Ελλάδας και στους Μακεδόνες χρεώνονταν το ηλεκτρικό ρεύμα στην ίδια τιμή με τους παλαιοελλαδίτες, αν και είχε μικρότερο κόστος μεταφοράς στη Μακεδονία και ήταν Μακεδονικός πλούτος. Αλλά και στη ΔΕΗ αντί, λόγω εντοπιότητας, να διορίζονται Μακεδόνες, διορίζονταν Πελοποννήσιοι, Κρητικοί, Πόντιοι κλπ.

Η Ελλάδα χαρακτήρισε τα κτήματα των Τούρκων τσιφλικάδων στη Μακεδονία ως «Ανταλλάξιμη περιουσία» και τα αντάλλαξε με τις περιουσίες των προσφύγων. Γιατί, όμως, τα χαρακτήρισε ανταλλάξιμα? Όταν απελευθερώθηκε η Ελλάδα, όπως και η Βουλγαρία και Σερβία, οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν και οι περιουσίες τους δεν χαρακτηρίστηκαν ανταλλάξιμες και δεν αντελλάγησαν με τίποτα και μοιράστηκαν στους ντόπιους πληθυσμούς. Στην Μακεδονία, αφού εννοείται ότι απελευθερώθηκε, γιατί δεν ίσχυσε το ίδιο?

Ο λόγος είναι, ότι στη Μακεδονία έγινε συναλλαγή "δυο γαϊδάρων σε ξένη αχερώνα". Οι Τούρκοι, όταν κατέκτησαν τη Μακεδονία, άρπαξαν τα κτήματα των πραγματικών δικαιούχων, χωρίς να τους δώσουν κάποια αποζημίωση. Έγινε συναλλαγή, λοιπόν, μεταξύ δυο κλεφτών. Αυτά τα κτήματα τα παρεχώρησε η Ελλάδα στους εποίκους που εγκατέστησε στη Μακεδονία. Τους παραχώρησε, δηλαδή, κλοπιμαία. Είναι, βέβαια, γνωστό παγκοσμίως, ότι οι κλεπταποδόχοι, όχι μόνο δεν δικαιούνται να κρατήσουν τα κλοπιμαία, αλλά πληρώνουν και πρόστιμο και τα αναλογούντα ενοίκια. Τα κτήματα, τα οικόπεδα, οι θέσεις εργασίας, ο πλούτος της Μακεδονίας κλπ. είναι κλεμμένα από τους ντόπιους της Μακεδονίας και οι αποδέκτες έποικοι είναι κλεπταποδόχοι.

Σήμερα, εμείς οι Μακεδόνες που γλυτώσαμε από την Εθνοκάθαρση και την Γενοκτονία, που εφάρμωσε η Ελλάδα στη Μακεδονία, είμαστε αναγκασμένοι να γιορτάζουμε την κατάκτηση και τον διαμελισμό της χώρας μας από τα γύρω κράτη, την εξόντωση και εκδίωξη από τη γη μας των ¾ του ντόπιου πληθυσμού, την καταλήστευση του Μακεδονικού πλούτου από ξένους, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας και κυρίως τη στέρηση του δικαιώματος της καλλιέργειας της εθνικής μας ταυτότητας και κυρίως των μητρικών μας γλωσσών.

Ζούμε σε μια τραγελαφική και εξωφρενική κατάσταση, στην οποία την στέρηση των ελευθεριών και δικαιωμάτων μας στη ίδια τη γη μας, την γιορτάζουμε ως απελευθέρωση. Σωστά ο παλιός ο Καραμανλής είπε, ότι, «Η Ελλάς κατέστη ένα απέραντο φρενοκομείο». Μόνο που στο Μακεδονικό Ζήτημα δεν συμπεριέλαβε σ΄αυτό το τρελοκομείο και τον εαυτό του.

Οκτώβρης 2020    Τραϊανός Πασόης

 

 

23 σχόλια:

  1. Μα αφού είναι τόσο αφόρητη η ζωή σου εδώ.. και τόσο πολύ καταπιέζεσαι... και αφού τόσοι και τόσοι χιλιάδες σαν του λόγου σου υπάρχουν, γιατί δεν ξεσηκώνεστε? Γιατί δεν παιρνετε τα όπλα βρε αδερφέ? Τόσο κότες είστε? Οι αιμοσταγείς Έλληνες που τόσα πολλά σας έκαναν, όπως λες, είναι ακόμη εδώ. Που είναι η αντίδρασή σας? Ξέρεις κανέναν λαό που κέρδισε τον δυνάστη του χωρίς ξεσηκωμό?
    Ή μήπως μόνο εσύ βλέπεις τα φαντάσματα αυτά? Για μετρηθείτε και ορμήξτε. Ή μήπως φοβάσαι ότι στο μέτρημα θα είστε λίγοι? 5-6 νοματαίοι όλοι-όλοι?
    Όπως και να 'χει ή κότες είστε ή λίγοι. Διάλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα κάνουμε ξανά επανάσταση χωρίς να μας ευνοούν οι διεθνείς συνθήκες και οι συσχετισμοί. Έχουμε πάρει το μάθημα μας από την εξέγερση του Ίλιντεν, κατά την οποία ήμασταν χωρίς διεθνή υποστήριξη.

      Διαγραφή
    2. Από το 1912 ως σήμερα έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια. Δε σας ευνόησαν ποτέ αυτές οι διεθνείς συνθήκες? Πόσος χρόνος χρειάζεται για να το γυρίσετε βρε αδερφέ? Δε σας ευνόησαν το 1922 με την Ελλάδα λαβωμένη, το 1940 με την Ελλάδα σε πόλεμο και τη Μακεδονία Βουλγαροκατεχόμενη, το 1943-46 με την Ελλάδα σε εμφύλιο, το 1967 με την Ελλάδα με χουντα... πότε σκοπεύετε να φέρετε με το μέρος σας τον διεθνή παράγοντα; Όταν η Ελλάδα γινει ακόμη πιο ισχυρή?
      Άσε να μη σε κουράζω χαζούλη. Η Ελλάδα προετοιμάζεται από πάντα για να αντιμετωπίσει τον έκτο σε μέγεθος στρατό του κόσμου, τους Τούρκους. Κάτι τσιπλάκηδες σαν και του λόγου σου θα πεθαίνετε από βαθιά γεράματα ο ένας πίσω από τον άλλο γεννεές-γεννεών περιμένοντας να σας ευνοήσουν οι συνθήκες. Και σε κάθε θάνατο σας θα γεννιούντε όλο και λιγότεροι σαν και εσένα ... εως ότου..πολύ σύντομα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου να γιορτάζουν κι αυτά με όλους εμάς την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Οπως αρμόζει σε Έλληνες που δεν περίμεναν να τους ευνοήσουν οι διεθνείς συνθήκες αλλά όρμησαν στη φωτιά και βγήκαν κερδισμένοι. Όπως πάντα!
      (Περριτό βέβαια να σου πω πόσο άρωστος φαίνεσαι αν στ' αλήθεια τα πιστεύεις αυτά τα περί επανάστασης ε?)

      Διαγραφή
    3. ΤραΙανέ μην ασχολείσαι με ρατσιστές και φασίστες. Το πιθανότερο είναι να είναι εκτός της επαρχίας μας. Οι Χρυσαυγίτες της Αλμωπίας καθοδηγούνταν από τους σκληροπυρινικούς της Κρύας Βρύσης. Στην επαρχία μας σε διαβάζουν με πολύ ενδιαφέρον, ακόμα κι εκείνοι που δυσαρεστούνται.

      Διαγραφή
    4. Αυτός μιλάει με τόσο μίσος εναντίον των Ελλήνων. Εμείς είμαστε οι ρατσιστες και οι φασιστες; Αυτος μιλάει για επαναστασεις και αίμα εναντίον μας. Πάλι εμεις είμαστε οι φασιστες?

      Διαγραφή
    5. Βλέπω πως εκνευρίζεστε εύκολα με τις αντίθετες απόψεις,χαρακτηρίζετε ακόμη πιο εύκολα τους διαφωνούντες με εσάς.Πώς είπατε;Φασίστες και ρατσιστές;Φύγε γρήγορα από τον καθρέφτη.Α! Βρίσκετε και ενδιαφέροντα την κάθε βλακεία εδώ μέσα.Κλινική περίπτωση.Αφού έφαγε το κράξιμο της αρκούδας με τα ψευτοιστορικά του παρμένα από τα βιβλία δημοτικού των σκοπίων,ήρθε στη νεότερη ιστορία για να δημιουργήσει φαντάσματα και ερμηνείες... για αγράμμάτους και αδαείς.Δε γράφω τίποτα άλλο πάνω σε αυτά αφού ποτέ δε μου απάντησε στα δεκάδες κατά καιρούς ερωτήματα μου,από αδυναμία φυσικά.Στον αρθρογράφο που σας δουλεύει κανονικότατα εσάς τους αφελείς,με το αζημίωτο φυσικά, προτείνω να αλλάξει babylino και να αλλάξει πλευρό.Προσέξτε και τα λουκούμια.Θα πατήσετε κανένα και θα λυώσει καλέ.Έκλασε ο μέγας Αλέξανδρος και βγήκατε εσείς.Ντενεκέδες ξεγάνωτοι.

      Διαγραφή
  2. Πωωωω.. δεν πας καλά άνθρωπε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 2 Οκτωβρίου 2020 - 4:31 μ.μ. πέρα από το να βρίζεις έχεις κάποιο επιχείρημα ενάντια στην ανάρτηση; Μάλλον όχι έεε. Για αυτό βρίζεις. Άρα ο άνθρωπος στην ανάρτηση καλά τα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ που είδες να βρίζω (4:31)? Μια εύλογη απορία του εξέφρασα, απόρροια των όσων έγραψε. Και αμέσως ο μέγιστος αυτός φασίστας-ρατσιστής αποκάλυψε τους ευσεβείς του πόθους. Το παραλήρημα περί "επανάστασης" το είδες? Είδες τι έχει στο μυαλό του το τομάρι? Επανάσταση. Δηλαδή ένοπλο αγώνα. Δηλαδή αίμα, νεκρούς, φρίκη. Εσύ διάβασες εμένα κι αυτόν και μένεις στο "κοτα". Την απειλή για νέο εμφύλιο δεν την είδες? Η μήπως είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους 5-6 κολλητούς του που λένε οτι θα πάρουν τα όπλα? Και εξ ονόματός σου μιλάει? Μπρος λοιπόν. Στα όπλα! Κοπριές.

      Διαγραφή
    2. 10:38 π.μ. Η ανάρτηση κάνει μια ιστορική διαδρομή από μια άλλη γωνία. Πουθενά δεν βρήκα κάποια αναφορά για σημερινή εξέγερση, για αίμα κ.α.όπως λες. Και πάλι δεν είδα κάποιο επιχείρημα που να ανατρέπει τα γραφόμενα στην ανάρτηση. Είδα όμως και πάλι να βρίζεις. Εγώ δεν θα σε βρίσω γιατι δεν θέλω να Κατρακυλήσω τόσο χαμηλά. Είμαι απο ΝΗΣΙ με ελεύθερη σκέψη.

      Κύριε Τραϊανέ συνεχίστε να καταθέτετε την σκέψη σας. Σήμερα κερδίσατε έναν σήμαχο

      Διαγραφή
    3. 10.21δε ξέρεις τι λες.Κατ'αρχάς,τι δουλειά έχεις εδώ έποικε;Αν κατέχεις περιουσία εδώ,είναι καταπάτηση και είσαι κλεπταποδόχος.Αν δεν φύγεις μόνος σου θα φύγεις μαζί με τις βάρκες με τους πόντιους εποίκους.Κύριε Τραιανέ πείτε του πως είναι και αυτός ασιάτης.Πας μη σλαβόφωνος νεομακεδών,βάρβαρος.Το μέγα Αλέξανδρο δε θέλουμε να τον ξέρουμε γιατί επειδή πήγε στην ευρογνώση,μιλούσε τη διεθνή ελληνική και όχι τα γνήσια μακεδονικά που μιλάμε εμείς.

      Διαγραφή
    4. 10:21 διάβασε το σχόλιο του στις 7:52 και θα τη δεις την απειλή για επανάσταση. Αν πιστεύεις οτι το άρθρο του στοχεύει στην ανάδειξη μιας άλλης οπτικής γωνίας ιστορικών θεμάτων γελιέσαι. Πρόκειται καθαρά για την επιδίωξη δημιουργίας ιστορικού μύθου στη συνείδηση των ομοιδεατών του, που θα αποτελέσει κάποτε (όταν οι συνθήκες το ευνοήσουν, όπως λέει και ο ίδιος) το ιδεολογικό εκείνο περίβλημα που θα δικαιολογήσει σφαγές και διώξεις όλων αυτών που θεωρεί αυτό το τομάρι ξένους στη Μακεδονία. Αυτή είναι η ουσία. Αν πιστεύεις οτι υποστηρίζεις εναν μετριοπαθή ιστορικό γελιέσαι. Στα Βαλκάνια φασίστες σαν κι αυτόν έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες νεκρούς, ακόμη και πρόσφατα.
      Το δυστύχημα γι αυτόν είναι πως οι εδώ ακόλουθοί του είναι 5-6 άτομα και οι απ' έξω συμπαραστάτες του κυνηγούν τον πρώην πρωθυπουργό και ομοϊδεάτη του, για να τον κλείσουν φυλακή. Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχει μια μικρή εναπομείνουσα παρακρατική γραφειοκρατία στο γειτονικό κράτος που συνεχίζει να πληρώνει, με ψίχουλα, καιροσκόπους που δεν έχουν ιερό και όσιο, πληρωμένους κονδυλοφόρους, όπως τον φασισταρά-ρατσιστή αυτόν. Το όνειρό του με λίγα λόγια συνοψίζεται στο εξής: Η Μακεδονία στους Μακεδόνες (αυτούς που θεωρεί αυτός Μακεδόνες) πάση θυσία. Όλοι οι άλλοι ή θα φύγουν με τη θέλησή τους ή μαχαίρι. Ειδικά οι Έλληνες!! Ας πει πως δεν είναι έτσι. Ας το αρνηθεί. Πρόβλεψη: Δε θα το αρνηθεί ποτέ!

      Διαγραφή
    5. 11:51τι έγινε τώρα άλλαξες τακτική; Άφησες τις βρισιές και έπιασες την ειρωνεία και το βρώμικο παιχνίδι της προπαγάνδας; Άκου τώρα. Ένα φυσιολογικό μυαλό διαβάζει την θέση κάποιου και εάν διαφωνεί, τότε, για να την καταρρίψει απαντά με στοιχεία. Έτσι προχωρούν σήμερα οι κοινωνίες. Το παιχνίδι του εκφοβισμού με βρισιές και βρώμικη προπαγάνδα είναι ξεπερασμένο πια και δεν πιάνει. Όπως έχω καταλάβει δεν έχεις κανένα στοιχείο περί του αντιθέτου στην ανάρτηση και για αυτό ξέπεσες στις βρισιές και τα χτυπήματα κάτω από την μέση. Ναι, ο κύριος Τραϊανός είναι ΚΥΡΙΟΣ γιατί παρ όλες τις πολλές βρισιές και προκλήσεις σας στέκεται στο ύψος του. Το θέμα εξαντλήθηκε. Κράτα εσύ την αρρωστημένη συμπεριφορά σου και άσε τους άλλους ήσυχους.
      Υ.Γ. Εδώ αδικήστε, μόνο με τους ταλιμπάν θα προκόψετε. Εκεί ανήκεις- κετε

      Διαγραφή
  4. Μεγάλε επαναστάτη Τράγιο. Πάνε στα Σκόπια να οργανώσεις την νέα επανάσταση του Τράγιντεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΟΣΝΙΑ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΑΜΑΝΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΒΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΦ' ΥΨΗΛΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΙΓΚΛΙΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεροντα σου προτεινω στις 4 Νοεμβρη εσυ και οι ομοιδεατες σου να μην γιορτασετε αλλα να παρετε ενα ταξι και να πατε να διοργανωσετε ενα μνημοσυνο στους πεσοντες κομιτατζηδες. Ελευθερη χωρα ημαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ο Μανώλης-ο Τραϊνός- με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια"(ο σοφός λαός)
    Αφού κάναμε την επανάσταση πήγαμε για τσίπουρο ζήσαμε εμείς καλά(πήραμε το έμβασμα για το άρθρο κάνοντας τη δουλειά) και προσπαθούμε να ζούμε καλύτερα “Φιλοκαλούμεν τε μετ’ εὐτελείας καί φιλοσοφοῡμεν ἄνευ μαλακίας” που έγραψε στον Επιτάφιο ο Περικλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου αρεσει που κ παλι σε πονανε οι προσφυγες οι βλαχοι οι ποντιοι.Καλως σε λενε κοτα κ τσιμπλακι να προσθεσω κ καλοπληρωμενος νεσναμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλήθεια πονάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tράιο πες ότι παίρνουν τους γιατρούς από τα χωριά μας και καταργούν το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αριδαίας, γιατί μας θεωρούν β' διαλογής Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι που το ανέφερες, όμως υπάρχουν πολλά που δείχνουν ότι μας θεωρούν πολίτες β΄κατηγορίας. Καλό είναι περισσότεροι Μακεδόνες να επισημαίνουν τέτοιες διαμαρτυρίες, για να μη φαίνεται ότι το κάνει μια μικρή μειοψηφία.

      Διαγραφή
  11. Θα προσπαθήσω πανέξυπνε και ελεύθερε νησιώτη να νικήσω την ανίκητη βλακεία.Είμαι ο 11.51 και όχι ο 6.29,10.38 και 12.16.Είσαι λίγο συγχυσμένος και μας μπέρδεψες.Η Ελλάδα δε μπορούσε να διεκδικήσει όλη τη μακεδονία γιατί απλά δεν είχε τη δύναμη να την απελευθερώσει μόνη της.Ιστορικά εκτός της εποχής του μεγάλου Αλεξάνδρου,ήταν πολεμούμενη και πάντα προσπαθούσαν να τη διαιρέσουν και να κατακτήσουν μέχρι πρόσφατα με ξενοκίνητες δικτατορίες,με εμφυλίους,και με προδότες όπως στην άλωση της Πόλης και τις Θερμοπύλες.Το οτι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται κατακτητής της Μακεδονίας από το κ.κ Τραιανό ,με ξεπερνάει.Να θυμίσω πως εγώ σε αντίθεση με αυτόν δεν έχω κάποιο λόγο όπως οικονομική συναλλαγή ή αυτοπροβολή για να είμαι υποκειμενικός.Ένα σύγχρονο παράδειγμα είναι η Κύπρος.Κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά...Δεν είδα όμως εδώ τον ευαίσθητο δημοκράτη Τραιανό να μιλάει.Μακρυά από τον κώλο μας δύο πιθαμές και όπου θέλει ας μπει.Απ'όσο θυμάμαι το 1970 δεν υπήρχε δημοκρατία της Μακεδονίας για να πιέζεται η Ελλάδα και να δίνει δικαιώματα σε "μη ελληνόφωνους "(!!!)μακεδόνες.,αφού ήταν ενιαία η Γιουγκοσλαβία.Το οτι εκδιώχθηκαν τα 3/4 των μακεδόνων δεν το συζητάω αφού φύγαν μερικές εκατοντάδες μόνοι τους λόγω της στάσης τους στον εμφύλιο.Δεν παίρνω θέση σε αυτό,απλώς το σχολιάζω.Δες το επίπεδο του Πασόη.Αντί να απαντήσει σε αυτά που τον έχω ρωτήσει επανηλλημένα και τον προκαλώ να το κάνει,απαντά σε ένα ανόητο που λέει πως παίρνουν το ΙΚΑ και γιατρούς επειδή...Δηλαδή π.χ κατήργησαν το δήμο Εξαπλατάνου και πήραν όλες τις υπηρεσίες του όπως αστυνομία,ταχυδρομείο κλπ επειδή είναι ντόπιοι από τον πόντο και τη μικρά ασία?Μήπως το Λουτράκι αναπτύχθηκε ή δίνονται σε Σαρακηνούς και άλλα χωριά κάτι τρελές αποζημιώσεις για κεράσια επειδή είναι πρόσφυγες?Μήπως και τα νησιά που τα τελευταία χρόνια προσαρτήθηκαν στην Ελλάδα είναι και αυτά κατακτημένα?Ρητορικό το ερώτημα.Πραγματικό όμως το επόμενο.Απόδειξε μας κ.Τραιανέ πως υπήρχε πριν τον Κύριλλο και Μεθόδιο μακεδονική γλώσσα και δεν είναι νέα σλαβική.Δε μπορεί να εξαφανίστηκε,κάπου θα έχει διασωθεί κάτι.ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.Όλα τα ευρήματα στη Μακεδονία είναι Ελληνικά.Βεργίνα,Αμφίπολη,Αιγές,Δίον,και φωνάζουν κρα,κρα,κρα...γειά σου Πασόη φαφλατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ.Δεκτά και ευρήματα από οπουδήποτε και οποιοδήποτε μέρος της Μακεδονίας,ακόμη και από τα υπό κατάληψη κομμάτια της από σκόπια και Βουλγαρία.Αν θέλετε απαντήστε στα συγκεκριμένα που έγραψα και αφήστε την άγονη γενικόλογη αντιπαράθεση περί ανέμων και υδάτων και τους φτηνούς χαρακτηρισμούς,στους οποίους δεν απαντώ.Η στείρα δημαγωγία της εποχής Γκληγκόροφ με τα κλεμμένα σύμβολα και τα κιτς αγάλματα με τον έφιππο μέγα Αλέξανδρο τελείωσε ακόμη και για τους σκοπιανούς.Μόνο κάτι γραφικοί νεομακεντόνσκι ασχολούνται ακόμη για κανένα φθηνό μεροκάματο με μοναδικό όπλο τη φθηνή προπαγάνδα και ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.Δυστυχώς για αυτούς υπάρχει και η ιστορία γραμμένη από πολλούς ιστορικούς νέους και αρχαίους που όποιος έχει πραγματικά μυαλό και ελεύθερη σκέψη,δεν παρασύρεται από τον οποιοδήποτε ανέντιμο τυχάρπαστο που λειτουργεί με ιδιοτέλεια και δολιότητα.Για κάποιον σχολιαστή που μιλούσε για χρυσαυγίτες να του πω πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μονοπωλεί το δικαίωμα του πατριώτη.

      Διαγραφή

(3)