Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ομολογίες από τη συνέντευξη Μητσοτάκη-Τσιόδρα: Πώς καταρρέουν οι ιδεοληψίες για τον κορονοϊό

Βασίλης Σκουρής
Βασίλης Σκουρής

                                                Ομολογίες από τη συνέντευξη Μητσοτάκη-Τσιόδρα: Πώς καταρρέουν οι ιδεοληψίες για τον κορονοϊό                    

«Τα 86% των κρουσμάτων μολύνθηκαν σε εσωτερικό χώρο» παραδέχτηκε ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός έκαναν λόγο για «εκθετική αύξησή» τους, γεγονότα που καταρρίπτουν τα επιχειρήματα περί πλατειών και χώρων εστίασης! Τα λεωφορεία, οι ΜΕΘ και οι προσλήψεις μονίμων ιατρών.

Με τη συνέντευξη Μητσοτάκη- Τσιόδρα, με την οποία επιχειρήθηκε να εξηγηθεί ή και να δικαιολογηθεί η επιβολή του νέου λοκ ντάουν, το οποίο μέχρι πρόσφατα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε «αδιανόητο» και επέμενε πως τυχόν εφαρμογή του «ναρκοθετεί την Ελλάδα», κατέρρευσαν τα κυρίαρχε ιδεολογήματα της κυβέρνησης για την εξάπλωση της νόσου.

-«Το 86% των μεταδόσεων – από τη δουλειά πάλι της ομάδας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας του κ. Χαρδαλιά, εξαιρετική ομάδα ανθρώπων- δείχνει ό,τι συμβαίνει μέσα σε κλειστούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη από το Μέγαρο Μαξίμου ο Σωτήρης Τσιόδρας. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μετά το καλοκαίρι και ιδίως το τελευταίο διάστημα δεν οφειλόταν στις πλατείες και τους νέους, όπως κατά κόρον υποστήριζαν κυβερνητικά στελέχη, επιστήμονες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, αλλά και μεγάλη πλειοψηφία των μεγαλοδημοσιογράφων! Ούτε βεβαίως οφείλονταν στην εστίαση! (Αυτοκριτική και ένα συγγνώμη μην περιμένετε και δεν πρόκειται να ακούσετε για τη στοχοποίηση των νέων, η οποία είναι καθολική και σχεδόν κανείς δεν επικεντρώνει πάνω στα θέλω και τις ανάγκες τους).

-Όπως είπε ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας εκείνο που οδήγησε στην εισήγηση και την απόφαση για το λοκ ντάουν ήταν η «εκθετική αύξηση» των κρουσμάτων. Πώς, όμως, πέραν των νέων, στοχοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα η εστίαση; Και για ποιο λόγο στο πρώτο «διάγγελμα» του πρωθυπουργού το λοκ ντάουν στην εστίαση; Και μάλιστα ακόμα και οι εξωτερικοί χώροι καφετεριών, εστιατορίων, σουβλατζίδικων κοκ; Γιατί, την ίδια στιγμή, υποβαθμίστηκε τόσο πολύ η ανάγκη μέτρων για τους χώρους δουλειάς, ο δημόσιος έλεγχος των γηροκομείων, η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς;

-Υπάρχει πλέον παραδοχή, έστω και έμμεση, αφού η κυβέρνηση εξακολουθεί να ευλογεί τα γένια της για την έως τώρα πορεία της στο συγκεκριμένο τομέα, πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να νοσεί σοβαρά. Δεν είναι μόνο οι παραδοχές πως το σύστημα δεν θα άντεχε παραπάνω πίεση και ότι για αυτό χρειαζόταν ο νέος εγκλεισμός των πολιτών, αλλά και αυτή η πράξη του υπουργού Υγείας να πάει άρον άρον στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης για 300 μόνιμες προσλήψεις γιατρών, παραδεχόμενος ουσιαστικά τα τεράστια κενά που υπάρχουν. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν πως είναι λάθος η μονιμότητα στις προσλήψεις. Το παράδειγμα των ΜΕΘ είναι το πιο μεγάλο, καθώς ενώ είναι έτοιμες σύμφωνα με την κυβέρνηση 1200, με 178 γεμάτες με διασωληνωμένους από κορονοϊό οδηγούμαστε σε λοκ ντάουν!

-Η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποβαθμίζει το θέμα των μέσων μεταφοράς. Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνουν περίτρανα δυο τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, που παραχώρησε στο Μαξίμου, έχοντας δίπλα του τον Σωτήρη Τσιόδρα. «Κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε. Προφανώς θα μπορούσαμε, ενδεχομένως, να κάνουμε κάτι περισσότερο. Δεν ξέρω τι θα ήταν αυτό, δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά», είπε χαρακτηριστικά, έστω και αν έχουν δημοσιοποιηθεί έως τώρα τέσσερις τουλάχιστον προτάσεις για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος! «Θέλω να τονίσω ότι ειδικά για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παντού στον κόσμο παρατηρείται τις ώρες αιχμής έντονος συγχρωτισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς…», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, κάνοντας ουσιαστικά και προφανώς μπλακ χιούμορ με τον τίτλο «μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ μεταφοράς»! Και οι δυο τοποθετήσεις, πάντως, δείχνουν πως δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από την κυβέρνηση για την καλυτέρευση της κατάστασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα για την κατάρρευση των ιδεοληψιών της κυβέρνησης όσο ζορίζει η κατάσταση και τα κρούσματα αυξάνονται! Ούτως ή άλλως θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς πολλά από τα θέματα θα έχουν συνέχεια και εξέλιξη...

Πηγή:ieidiseis.gr

                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)