Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Καθηγήτρια Παιδιατρικής «αδειάζει» την κυβέρνηση...



Την κυβέρνηση φαίνεται να «αδειάζει» η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά, η οποία μίλησε στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος» για την... έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και τη μετάδοση του ιού στα παιδιά. 

Όπως τόνισε η κυρία Τσολιά, «τα παιδιά ασφαλώς μπορεί να κολλήσουν τον ιό και ασφαλώς μπορούν να τον μεταδώσουν», ενώ δεν απέκλεισε ένα πλήρες lockdown στην περίπτωση που η κατάσταση δεν θα μπορεί να ελεγχθεί και στην περίπτωση που οι πολίτες δεν συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

 Την ίδια στιγμή πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr, αποδεικνύουν, ότι η κυβέρνηση ξέρει την πραγματικότητα για τη συμβολή των σχολείων στη διασπορά της πανδημίας. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά που αποτελεί περίπου το 1/4 από την αρχή της πανδημίας. 

Ωστόσο, κατά την ανακοίνωση του lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε πως από τα στοιχεία προκύπτει πως δεν υπάρχει διασπορά του ιού στους μαθητές, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο για κλείσιμο οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, ούτε και στις δύο περιοχές που τέθηκαν σε καθολικό lockdown. 

Και ενώ το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμενε πως στα σχολεία «δεν κολάει», προκαλώντας μάλιστα και το γέλιο στους δημοσιογράφους, λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ανακοίνωση για τα μέτρα που θα επιβληθούν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ενημέρωσε πως τα λύκεια θα κλείσουν και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Η κυρία Τσολιά μιλώντας στο Open πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ανησυχητικά νούμερα στα παιδιά. Εάν υπάρχει διασπορά στην κοινωνία ασφαλώς θα προσβληθούν και τα παιδιά. Σε όλες τις στατιστικές που γίνονται και στα δεδομένα του ΕΟΔΥ πάντα ένα 6-7,5% είναι κρούσματα σε παιδιά. Ο κορονοϊός μεταδίδεται λιγότερο στις μικρές ηλικίες. Είναι αναμενόμενο να υπάρχει αύξηση και στα παιδιά», τόνισε. «Από την αρχή λέγαμε ότι δεν ισχύει πως τα παιδιά μεταδίδουν ή δεν μεταδίδεται σε αυτά ο ιός. Ασφαλώς μπορεί να κολλήσουν τον ιό και ασφαλώς μπορούν να τον μεταδώσουν. Απλώς η συχνότητα είναι μικρότερη. Στα παιδιά κάτω των δέκα ετών η συχνότητα είναι πολύ χαμηλότερη», συμπλήρωσε. «Υπάρχει μία συνεχής αύξηση κινδύνου ή προσβολής με βάση την ηλικία. Παιδιά ηλικίας 16 - 18 μοιάζουν με ενήλικες. Γι' αυτό και δόθηκε η προτεραιότητα εκεί. Τα μεγάλα παιδιά και να μην πάνε στο σχολείο δεν θα γίνει κάτι, καθώς οι γονείς τους δεν μπορούν να κάτσουν στο σπίτι. Όμως δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και σε μικρότερες ηλικίες. Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Εάν δεν ελέγχεται η κατάσταση και υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινωνία τότε μπορούμε να πάμε σε πλήρες lockdown», κατέληξε...

tvxs.gr

 

1 σχόλιο:

(3)