Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Γενικό lockdown για ένα μήνα, ποια σχολεία κλείνουν, η ανακοίνωση Κικίλια



 

Γενικό locdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο έναν μήνα, εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων στην κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ολική επαναφορά για το SMS στο 13033.

 

Lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο έναν μήνα, εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων στην κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

Ο Πρωθυπουργός, αύριο, θα προβεί σε δηλώσεις λαμβάνοντας προφανώς υπόψη του αυτή την εισήγηση, συμπλήρωσε ο υπουργός.

 

Ερωτηθείς εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν.

 

Ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε lockdown σε όλη την χώρα, το οποίο θα κρατήσει 30 ημέρες, ενώ θα μπει λουκέτο σε γυμνάσια και τα λύκεια.

 

Ο υπουργός Υγείας μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε στον Νίκο Χατζηνικολάου, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Παράλληλα, προανήγγειλε πως θα μπει η Ελλάδα σε lockdown για 30 ημέρες, καθώς πρόκειται για μια πρόταση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

 

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε πως τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας θα κλείσουν για ένα μήνα, τα δημοτικά όμως πρόκειται να συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους.

 

Στη συνέχεια επισήμανε πως το lockdown επιβάλλεται, γιατί «η χώρα σιγά σιγά περνάει στο κόκκινο», ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

 

Πρόκειται για ολική επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις στο 13033.

 

Ξανθός: «Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική»

 

Σφοδρή επίθεση του Ανδρέα Ξανθού με αφορμή όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί».

 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

 

«Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική . Και εκθέτει. Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story , δεν μπορεί ο κ.Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια , από τη μεταπολίτευση και μετά ! Αν είναι έτσι τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος ; Κοροϊδία λοιπόν η «θωράκιση» , ο «διπλασιασμός των ΜΕΘ» , οι «χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού» ; Ποιος λέει την αλήθεια , ο Υπουργός ή άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων ; Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια , σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)