Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Το Oruc Reis “βλέπει” Καστελόριζο και η Μέρκελ μιλά για “έρευνες σε αμφισβητούμενα ύδατα”

 

Το Oruc Reis το θυμάται κανείς; Πλέει ακόμη μεταξύ Καστελόριζου-Καρπάθου-Ρόδου. Τίποτα δεν έχει αλλάξει εκτός ίσως από το γεγονός ότι στην Αθήνα πολλοί δείχνουν να έχουν…συνηθίσει την παρουσία του!

Η εύκολη δικαιολογία για την τοποθέτηση της τουρκικής επιθετικότητας που εκδηλώνεται και με τον πλου του Oruc Reis είναι η …σύνοδος της ΕΕ τον Δεκέμβριο! Εκεί που υποτίθεται θα ληφθούν αποφάσεις για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας!

Σήμερα επικαλούνται και τις δηλώσεις της Α.Μέρκελ , η οποία μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί. Ποιο θέμα όμως; Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από το ΑΠΕ η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την επιδίωξη της Τουρκίας για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο, δήλωσε χθες το βράδυ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. “Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι ευχόμασταν”, είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ.

Αμφισβητούμενα ύδατα; Αυτό λέει η κυρία Μέρκελ στη δήλωση της οποίας δεν υπάρχει καμία αναφορά στην επιθετικότητα της Τουρκίας ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Προς τι η ικανοποίηση και η επίκληση των δηλώσεων της ως θετικό σημάδι για όσα περιμένουμε από τη σύνοδο της ΕΕ τον Δεκέμβριο;

Πηγή:militaire.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Και; Τι θέλετε; Να αμφισβητήσουμε κι εμείς την Αγγελική;
    Είναι εποχή να ξεβρακωνόμαστε πάλι για το Κστελόριζό μας;
    Η Μακεδονία μας ήταν μεγάλη και εμείς ηλίθιοι και μοσχάρια.
    Αλλά τώρα για ένα Καστελόριζο μια κουτσουλιά και κάτω από τη μούρη της Τουρκιάς τι θέλετε να κάνουμε;
    Απαγορεύονται και τα ξεβρακώματα στις πλατείες. Είναι νόμος.
    Άστο να πάει στο διάολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)