Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού για τα Χριστούγεννα

Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού για τα Χριστούγεννα

 

Ποιοι θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έκανε γνωστό ο Στέλιος Πέτσας.

Διευκρινίσεις για τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στη μετακίνηση με SMS ο κ. Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει και θα ισχύει και για τις γιορτές. Ωστόσο, όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, η μετακίνηση θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπεται.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί ωστόσο είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού, όπως είπε ο κ. Πέτσας, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες» τόνισε επίσης.

Το τι θα γίνει με λιανεμπόριο, εκκλησίες, κομμωτήρια αλλά και μετακινήσεις, αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί τα άνοιγμα της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά την προληπτική 10ήμερη καραντίνα στην οποία θα παραμένουν όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό, ξεκαθάρισε ότι θα μείνουν στην κατοικία τους. Εξήγησε δε πως το μέτρο λαμβάνεται προκειμένου να αποτραπούν οι πολίτες από το να μετακινηθούν εκτός Ελλάδας. Σχολίασε μάλιστα:

«Λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία, αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά».

Υπενθυμίζεται πως έως τις 7 Ιανουαρίου απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού. «Παρατείνεται μέχρι την ίδια μέρα και ώρα η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα» είπε χθες στις επίσημες ανακοινώσεις ο κ. Πέτσας.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)