Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Κόκκινος συναγερμός στην Ελλάδα: 4 κρούσματα με μεταλλαγμένο στέλεχος κορωναϊού από την Βρετανία

 

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των ειδικών, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού με μεταλλαγμένο στέλεχος που ανιχνεύθηκε σε αρχικά στη Βρετανία.

Ειδικότερα σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, εντοπίσθηκαν 4 κρούσματα. Πρόκειται για ταξιδιώτες από την Βρετανία και το μεταλλαγμένο στέλεχος βρέθηκε σε 4 από 6 θετικά κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εντοπίστηκε και στην Κύπρο το νέο στέλεχος του κορωναϊού με το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι από τα 19 δείγματα αφιχθέντων την περίοδο από 6 έως 20 Δεκεμβρίου 2020, στα 12 βρέθηκε το στέλεχος VOC 202012/01. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) σχετικά με το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2, VOC 202012/01, το οποίο είχε αρχικά ανιχνευθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, προχώρησε, μέσω του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, σε εξειδικευμένο έλεγχο δειγμάτων από άτομα που αφίχθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και είχαν διαγνωσθεί θετικά στον ιό.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ
Αναρτήθηκε από το Hellas Journal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)