Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Η ώρα της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού

Η ώρα της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού

 

Ώρα ανασχηματισμού. «Κλείδωσαν» οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν. Στις 12 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις, αποχωρήσεις, αναβαθμίσεις στελεχών αλλά και νέες είσοδοι στην κυβέρνηση με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, ο ανασχηματισμός θα περιλαμβάνει την αποχώρηση σίγουρα τριών υπουργών, ίσως και τεσσάρων, κάποιες μετακινήσεις από υπουργείο σε υπουργείο, ένας ή δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι πιθανόν να υπουργοποιηθούν ενώ τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν σε θέσεις υφυπουργών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Ο βασικός κορμός των υπουργείων που διαχειρίστηκαν την κρίση της πανδημίας μένουν όπως όλα δείχνουν αμετακίνητοι. Παραμένουν ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο υπουργείο Άμυνας, η Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας, το ίδιο όμως δεν ισχύει για τον Χάρη Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού ο οποίος μάλλον «θα πληρώσει τη νύφη». Ο Στέλιος Πέτσας προορίζεται για παραγωγικό υπουργείο, με πιθανότερο αντικαταστάτη του αυτή τη στιγμή τον Χρήστο Ταραντίλη.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για όλα τα υπουργεία ΕΔΩ.

Οι φήμες για υπουργοποίηση του Ηλία Μόσιαλου διαψεύδονται, ενώ ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του επικείμενου ανασχηματισμού είναι η «σφαγή» των εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών και η χρησιμοποίηση βουλευτών και ιδίως από τη βόρεια Ελλάδα.

Όλες οι διεργασίες και οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής ΕΔΩ.

 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)