Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων και εστίασης, έρχεται το κυνήγι

Έλλη Τριανταφύλλου
Έλλη Τριανταφύλλου

Η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη και η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για «άνοιγμα» πρακτορείων ΟΠΑΠ, ψαρέματος και κυνηγιού. Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων και εστίασης.

Το ποτάμι των καταναλωτών που «πλημμύρισε» το πρώτο διήμερο της επαναλειτουργίας των καταστημάτων τους δρόμους της πρωτεύουσας, μπορεί να χαροποίησε τους εμπόρους, αλλά ταυτόχρονα μεγάλωσε την αγωνία κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, που, παρά τη δεδομένη επιδίωξη να συνεχιστούν τα βήματα προς τον απεγκλωβισμό από το lockdown, αντιλαμβάνονται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το κάθε βήμα μοιάζει με ακροβάτη σε ένα τεντωμένο σκοινί, που πρέπει να φτάσει μέχρι την άκρη για να είναι σίγουρος ότι το έχει διασχίσει με επιτυχία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε, εμμέσως πλην σαφώς, να προαναγγείλει το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, που πιέζονται από τον χρόνο για να προλάβουν τη σεζόν. Η κυβέρνηση, ωστόσο, και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς πέραν των άλλων, πρέπει να λύσουν και το πρόβλημα της μετακίνησης από νομό σε νομό, σε μία στιγμή που εξακολουθεί να κρίνεται απαγορευτική η άρση των περιορισμών.

Αντιθέτως, οι ειδικοί, εμφανίζονται πιο θετικοί στο άνοιγμα λίγων ακόμα «κρίκων» της καταναλωτικής αλυσίδας, με πρώτα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, η λειτουργία των οποίων, σημειωτέον, αποφέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος, ενώ στον συγκεκριμένο κλάδο εργάζονται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη κατά την οποία θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα ο γενικότερος σχεδιασμός, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου θα περιμένει τη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, προκειμένου το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις.

Όπως όλα δείχνουν, πέραν των πρακτορείων ΟΠΑΠ, από Δευτέρα θα επιτραπεί εκ νέου το ερασιτεχνικό ψάρεμα και κυνήγι.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ ορισμένα κυβερνητικά στελέχη αλλά και μέλη της Επιτροπής θεωρούν εφικτό να επαναλειτουργήσει η εστίαση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα και αποκλειστικά σε εξωτερικούς θερμαινόμενους χώρους.

Eάν η πανδημία εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ύφεση και δεν αναζωπυρωθούν εστίες που μπορεί να δημιουργήσουν ένα τρίτο κύμα, τότε ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί. Το βέβαιο είναι ότι θα γίνεται ένα βήμα τη φορά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)