Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

«Φρένο» Μητσοτάκη: Προτεραιότητα το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων

«Φρένο» Μητσοτάκη: Προτεραιότητα το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

 

Προτεραιότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας «φρένο» από το βήμα της Βουλής στα σενάρια για άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας.

«Όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την στόχευση της κυβέρνησης όσον αφορά στην σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Το θέμα της επιστροφής των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή, όπως έχουν άλλωστε αποκαλύψει από το πρωί αρκετοί λοιμωξιολόγοι.

 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα καθυστερήσει, παρότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Κυβερνητικές πηγές «φρενάρουν» από χθες τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση, τονίζοντας πως είναι πολύ νωρίς για να ανοίξει η συζήτηση αυτή.

Μάλιστα, διαμηνύεται πως η περαιτέρω επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει σταδιακά, με προσοχή και με ασφάλεια και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η «πρόβα τζενεράλε» των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία, καθώς όπως έγραφε προ ημερών το CNN Greece, τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Μάλιστα, τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης τύπου πως η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων πήγε «εξαιρετικά καλά».

Αποκάλυψε δε, πως την πρώτη εβδομάδα έκλεισαν μόλις τρία από τα 10.000 τμήματα που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια ενώ εντοπίστηκαν μόλις επτά κρούσματα στα 5.000 τεστ που έγιναν σε εκπαιδευτικούς.

Πηγή:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)