Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Η νέα απαγόρευση στο κυνήγι έφερε οργή στους κυνηγούς, οι νέες κινήσειςΈξαλλοι είναι οι κυνηγοί για την απαγόρευση στο κυνήγι, ενώ ετοιμάζουν προσφυγή στο ΣτΕ, καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown και ταυτόχρονα το κυνήγι απαγορεύεται.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown στην Ελλάδα για την επόμενη εβδομάδα, με ορισμένες αλλαγές.

Ειδικότερα, στα ταξί θα επιτρέπονται πλέον δύο επιβάτες εκτός του οδηγού

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στον τόπο σπουδών μόνο για να ξενοικιάσουν τις κατοικίες τους

Από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ,

Απαγορεύεται το κυνήγι, ενώ σε Ροδόπη, Εβρο και Ξάνθη επιτρέπεται με αυστηρούς όρους το κυνήγι των αγριόχοιρων λόγω της αφρικανικής πανώλης στο είδος

Ανοίγουν λύκεια γυμνάσια την 1η Φεβρουαρίου

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 585 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 248 στην Αττική, ενώ είχαμε ακόμη 28 θανάτους και 288 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εν τω μεταξύ, με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα την πορεία του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού από την Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό, η μετάλλαξη αυτή είναι πολύ πιο μεταδοτική και μπορεί να είναι 30% πιο θανατηφόρα από τον αρχικό ιό, ωστόσο καλύπτεται από τα υφιστάμενα εμβόλια. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα και ελέγχονται 10 ύποπτα.

Η έντονη αντίδραση για το κυνήγι

Με τίτλο «Για …γέλια και για κλάματα οι εξαγγελίες για το κυνήγι» η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος κάνει επίθεση στην κυβέρνηση.

«Αν η αγανάκτηση και η οργή των κυνηγών δεν είχε φτάσει στο κατακόρυφο, οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το κυνήγι, θα ήταν… μόνο για γέλια!

Με τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγη ώρα ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση δεν εμμένει μόνο στα σφάλματα και στα λάθη της, αλλά καλεί στην ουσία τους κυνηγούς των νομών Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης… να παρανομήσουν.

Κανείς δεν είπε στον λαλίστατο κ. Χαρδαλιά ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα ρυθμιστική Απόφαση θήρας, το κυνήγι του αγριόχοιρου έχει λήξει από χθες 20 Ιανουαρίου;

- Πώς λοιπόν επιτρέπει προφορικά και δια της τηλεοράσεως ο κ. Χαρδαλιάς το κυνήγι του αγριόχοιρου σε τρεις νομούς, όταν το θεσμικό πλαίσιο και οι κείμενες διατάξεις το απαγορεύουν;

- Ποιος εξουσιοδότησε τον κ. Χαρδαλιά να επιμηκύνει κατά πως θέλει και όπου θέλει την περίοδο κυνηγίου ενός συγκεκριμένου θηραματικού είδους, χωρίς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να έχει τροποποιήσει ή εκδώσει σχετική ρυθμιστική διάταξη;

- Από πού αντλεί η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να εξαγγέλλει διοικητικές ποινές αφαίρεσης των αδειών θήρας, για αδικήματα που ούτε καν περιέρχονται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του κυνηγίου;

Όσον αφορά στο κυνήγι, για εμάς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και πανικού! Η Κ.Σ.Ε. και οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί, δεν έχουν, πλέον, την υπομονή να περιμένουν τους Υπουργούς… να συνεννοηθούν μεταξύ τους!

Τη Δευτέρα κιόλας, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Συνομοσπονδίας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να προσβάλουν και να ακυρώσουν όλο αυτό το απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, που για διάστημα τριών μηνών μας περιφρονεί και μας μειώνει».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21