Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Γεραπετρίτης: Ορατά τα νέα μέτρα, ακόμα και αιφνιδιαστικά

Γιώργος Γεραπετρίτης

 
Η κυβέρνηση έχει στο συρτάρι πακέτο μέτρων κατά του κορονοϊού και είναι πιθανό να το ενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή

Νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Την επομένη των Θεοφανείων, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση».

Εξάλλου, σημείωσε πως αναφορικά με την κόντρα Πολιτείας - Εκκλησίας, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης. Ανέφερε δε, πως έχουν και διαρκή επικοινωνία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί ανήμερα των Θεοφανείων και την απόκλιση -όπως την χαρακτήρισε- από την πλευρά της Εκκλησίας, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως υπήρξε ενημέρωση της εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Για το άνοιγμα των σχολείων ξεκαθάρισε πως «η επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία», παρότι η επιθυμία της κυβέρνησης ήταν να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες. Ωστόσο, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και πρότεινε τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Ερωτηθείς για το λιανεμπόριο, σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης εκτός, από την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Αναφορικά με τo click in shop, δηλαδή στα ψώνια με ραντεβού εντός καταστήματος, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πώς θα πάνε τα σχολεία».

Πηγή: ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Γιατί όχι; Η αγέλη ταβλιάστηκε στις εκκλησίες παρά την απαγόρευση και την σκληράδα του αγοριού που είναι στο ΠΡΟΠΟ οπότε πάμε τώρα πάλι από τη αρχή.
    Εσείς με τα μαγαζιά, ψόφήστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)