Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιασμός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού λόγω ΑΜΚΑ

Εμβολιασμός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού λόγω ΑΜΚΑ

 

Ταλαιπωρία για ηλικιωμένους για το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Διπλά ΑΜΚΑ και μη καταγραφή ΑΜΚΑ δυσκολεύει την κατάσταση. Τι πρέπει να κάνουν.

Ένα σημαντικό ζήτημα έχει προκύψει με τον εμβολιασμό, καθώς πάνω από 2.000 ηλικιωμένους που είναι η σειρά τους να εμβολιαστούν δεν βρίσκουν στο σύστημα το ΑΜΚΑ τους έτσι ώστε να κλείσουν ραντεβού.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 για να αποσαφηνίσει τι πρέπει να κάνουν αλλά και να δώσει απαντήσεις σε άλλα θέματα σχετικά με τον ΑΜΚΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι για τους οποίους δεν βρίσκουν στο σύστημα τον ΑΜΚΑ τους είναι οι εξής:

  • Εσφαλμένη καταγραφή ΑΜΚΑ
  • Μη ταυτοποιημένο ΑΜΚΑ
  • Διπλό ΑΜΚΑ

Όπως ανακοίνωσε, αύριο, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, θα λάβουν απάντηση οι 2.100 που λόγω ΑΜΚΑ δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε επίσης πως όσοι δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού μπορούν να κάνουν ενστάσεις μέσω της πλατφόρμας και των ΚΕΠ.

Τι γίνεται με όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ

Για την περίπτωση πολιτών που δεν έχουν ΑΜΚΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι για όσους το δικαιούνται θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες για να τους δίνεται προσωρινός αριθμός ΑΜΚΑ σε όσους δεν έχουν ώστε να εμβολιαστούν.

Όσοι, ωστόσο, δεν έχουν νόμιμα στοιχεία παραμονής στη χώρα και είναι σε περιοχές «κόκκινες», ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι οι παραπάνω προβλέψεις είναι για τους νόμιμα ευρισκόμενους στη χώρα.

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)