Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ανησυχία Σύψα: Εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες

Ανησυχία Σύψα: Εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Ανήσυχος για τις εικόνες συνωστισμού που παρουσιάζονται λόγω του ανοίγματος της αγοράς εμφανίστηκε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Σύψας τόνισε πως η επιδημία είναι ακόμη άσχημη ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη, που μεταδίδεται ταχύτατα.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

 

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς.

Εξήγησε δε, πως η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων είπε πώς οι μεγαλύτεροι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία μόνο εάν υπάρχει σταθερή τάση στα κρούσματα.

Υπογράμμισε δε, πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ο Νίκος Σύψας είπε πως αυτές σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ενδεχομένως αυξημένη θνησιμότητα ενώ προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζεται από το εμβόλιο.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)