Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Aυτό τους ενοχλεί;




Θα το πω ωμά και χωρίς περιστροφές.
Διαβλέπω προσπάθειες κάποιων, δήθεν "ευπρεπών", να βάλουν ένα φρένο στη λαϊκή οργή που προκαλεί ο χείμαρρος καταγγελιών για τον βιασμό ψυχών και σωμάτων που έκαναν κατάχρηση της θέσης ισχύος που κατείχαν.
Η εξίσωση του θύτη με το θύμα είναι απαράδεκτη σε κάθε περίπτωση. Η προσπάθεια "σχετικοποίησης" και "στρογγυλοποίησης" των καταγγελιών επίσης.
Φυσικά κανένας πολίτης ΔΕΝ Είναι δικαστής.
Η αυτοδικία η άλλες μορφές εκδίκησης είναι απόλυτα καταδικαστέες.
Αλλά μου προκαλεί εντύπωση ότι κάποιοι σπεύδουν -- αυτόκλητοι η όχι; -- να καταδικάσουν  φερ' ειπείν τη δημόσια ανάρτηση αφισών με τη φωτογραφία ενός από τους κεντρικότερους υπόπτους.
Ίσως να μην είναι η πιο "κομψή" προσέγγιση του θέματος.
Ίσως να θυμίζει λίγο Φάρ Γουέστ.
Αλλά αυτό τους ενοχλεί;
Εμένα με ενοχλεί κάτι άλλο ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Κάτι πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.
Ότι οι διωκτικές αρχές καθυστερούν, μένουν απαθεις, είναι αναποφασιστές, δειλιάζουν -- όπως θέλετε πέστε το.
Περίεργο πραγματικά.
Κι ας υπάρχουν καταγγελίες και ενώπιον της δικαιοσύνης, και ενώπιον θεσμικών φορέων,. και σε σοβαρές εφημερίδες, ιστότοπους, τηλεοπτικές εκπομπές.
Οι εισαγγελείς δεν ακούν; Δεν ενημερώνονται; Ζουν σε κέλυφος;
Χθες η Εισαγγελία κινήθηκε ταχύτατα γιατί ένας γιατρός εκπρόσωπος θεσμικού φορέα έκανε μία - κατα πως φαίνεται -- αβάσιμη καταγγελία σε σχέση με τον εμβολιασμό. Και καλα έκανε.
Στο θέμα που αφορά την ανθρώπινη φύση και την αξιοπρέπεια τόσων συμπολιτών μας γιατί δεν κάνει το ίδιο;
Τι περιμένει;
Μήπως να βρουν την ευκαιρία κάποιοι από τους φερόμενους να εμπλέκονται σε βαρύτατα αδικήματα να διαφύγουν στο εξωτερικό; Μήπως να "καθίσει" λίγο η ένταση της δημόσιας συζήτησης η οποία -- σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνω -- έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία;
Ότι κι αν συμβαίνει, είναι ασυγχώρητο.
Γι αυτό πρέπει μέσα στις επόμενες ώρες ( όχι ημέρες) να κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη και να διατάξει όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται από το Συνταγμα και τους νόμους του κράτους. Κι αν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει και προσωρινή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Γιατί, δεν υπάρχει αμφιβολία, κάποιοι είναι ύποπτοι φυγής. Οσο ψηλά κι αν είναι, όποιες διασυνδέσεις κι αν έχουν. Οι πληροφορίες που κυκλοφορύν -- μπορεί υπερβολικές μέχρι ενός βαθμού -- είναι ένα απόστημα για την ελληνική κοινωνία που πρέπει να κοπεί. 
Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα μπολιάσει τον κόσμο που δυσπιστεί ούτως η άλλως έναντι των θεσμών με την υποψία ότι κάποιοι είναι πιο ίσοι από τον μέσο Ελληνα πολίτη και μπορεί να τη γλυτώσουν με συγκάλυψη των υποθέσεων.  Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο.

 

6 σχόλια:

  1. -Ο Λιγνάδης αποτέλεσε προσωπική επιλογή Μητσοτάκη και Μενδώνη για τη θέση που διορίστηκε στο Εθνικό Θέατρο. Μάλιστα χρειάστηκε να καταργηθεί ο νόμος που προέβλεπε διαγωνισμό για την πλήρωση Καλλιτεχνικών Διευθυντών και να ΔΙΟΡΙΣΤΕΊ « ... για λόγους δημοσίου συμφέροντος»!
    Ποιος άραγε είναι το δημόσιο συμφέρον από αυτόν τον διορισμό;
    Ουδείς έχει απαντήσει.
    -Πριν λίγα μόλις χρόνια μια άλλη επιλογή Μητσοτάκη(στη θέση του συμβούλου του)ο Νίκος Γεωργιάδης καταζητούνταν από την Ιντερπόλ για την εμπλοκή του στο κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας.
    Πάλι σιωπή είχε επιχειρηθεί να επιβληθεί από τα εγχώρια μμε για την υπόθεση.Τελικά και χάρη στις προσπάθειες διάφορων ανθρώπων(εντός και εκτός της χώρας), πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
    Στο Εφετείο το αδίκημά του παραγράφηκε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Προσέξτε. Δεν αθωώθηκε. Παραγράφηκε.
    Κυρανάκης-Ασημακοπούλου ήταν μάρτυρες υπεράσπισης του Γεωργιάδη. Χαρακηριστικό της προστασίας που περιέλαβε η ΝΔ τον Γεωργιάδη, η κατάθεση της Ασημακοπούλου.
    Μεταξύ άλλων κατέθεσε:"Ήθελαν να καταστρέψουν ένα από μεγάλα όπλα και εργαλεία του κ.Μητσοτάκη στον αγώνα του, που είναι ο Νίκος Γεωργιάδης"!!!
    Λέτε και σήμερα με την ιστορία Λιγνάδη να επιχειρείται η καταστροφή ενός μεγάλου όπλου του Μητσοτάκη;
    Ο ίδιος ο Γεωργιάδης στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων δήλωνε: "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε εντολή να καθίσω «πίσω» για δυο, τρεις μήνες και να φύγω από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» το θέμα."
    Επίσης στην κατάθεσή του δήλωνε ότι Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε πει πως «δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς»". Έτσι είπε. Αν όχι ας το πουν.
    Στην υπόθεση Λιγνάδη προσπαθούν να κρυφτούν(επικοινωνιακά) πίσω από όλες τις άλλες υποθέσεις που έχουν σκάσει τον τελευταίο καιρό στο χώρο της τέχνης. Ακόμα και τα επαρχιακά μμε(παραδείγματα κι εδώ έχουμε)κάνουν γαργάρα την υπόθεση,ή την "σκεπάζουν" με άλλες ή επιβάλλουν λογοκρισία σχολίων. Το πετσομπούκωμα άλλωστε είναι δια πάσαν νόσον και... διαστροφή.
    Τελικά, αν μη τι άλλο, ο Μητσοτάκης έχει ένα διαρκές Success Story στην επιλογή συνεργατών.
    Τελικά αυτή η ηθική του πατριωτικού χώρου είναι πολύ πιο ευρύχωρη από το στενό ράσο της Ορθόδοξης σεξουαλικής κανονικότητας που έχουν σημαία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώναρε, το σύμπλεγμα διαπλοκής Εκτελεστικής και Δικαστικής εξουσίας και ο καλλωπισμός του από τον τύπο δεν προέκυψε τυχαία. Χρόνια οικοδομείται και ήσουν-είσαι βασικό υλικό. Όλα έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Πες τα και ζήτα μια συγγνώμη.Γίνετε ειλικρινείς.
    Όταν βρισκόμαστε εκτός,τότε και μόνο τότε θυμόμαστε τη λειτουργία του κράτους δικαίου.
    Με κυβέρνηση που συμμετείχες ειπώθηκαν τα περί νταβατζήδων. Μετά; Σιωπή.
    Χαριεντιζόμασταν και γιγαντώναμε τους νταβατζήδες.
    Άλλωστε τη δημοκρατία η παράταξή σας δεν την έχει και σε μεγάλη εκτίμηση.
    Απλώς ο Κούλης δεν έχει φραγμούς.Έχει και στο πλευρό του ότι πιο ανήθικο έχει προκύψει ποτέ στο χώρο του τύπου.
    Η δημοκρατία στα χέρια Βορίδη και Γεωργιάδη!
    Σαν να λέμε υπουργός παιδείας ο άλλος Γεωργιαδης. Ο Νίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δάσκαλος ορθοφωνίας του Κούλη!
    Τιναφτοι ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι ενω ο Κυριακος ειχε καταθεσει την συμπαρασταση του στην Σοφια Μπεκατωρου και πουλαγε ευαισθησια,τωρα καταπιε τη γλωσσα του και τον Λιγναδη μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κατά την διδακτική περίοδο 2015-2016 αντιπροσωπεία σπουδαστών της ιδιωτικής σχολής «Ίασμος» διαμαρτυρήθηκε στον ιδιοκτήτη της σχολής ζητώντας τη λήψη μέτρων, ώστε να σταματήσει ο σκηνοθέτης να κάνει στο μάθημά του συζητήσεις «που αφορούσαν σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες».
    Ο Λιγνάδης πήρε τον poulo από τον «Ίασμο». Όμως...
    ο γεγονός δεν στάθηκε εμπόδιο στον διορισμό του(επιλογή Μητσοτάκη), με απ’ ευθείας ανάθεση, στο Εθνικό Θέατρο από το υπουργείο Πολιτισμού και τη Μενδώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επθσης,δίπλα στον Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο τοποθετήθηκε και η Έρση Πήττα, θεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)