Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου για «Μήδεια»: Φέρνει ισχυρές χιονοπτώσεις - Προσοχή σε αυτές τις περιοχές (& video)

Σάκης Αρναούτογλου για «Μήδεια»: Φέρνει ισχυρές χιονοπτώσεις - Προσοχή σε αυτές τις περιοχές

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία «Μήδεια» φέρνει σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχές. Οι περιοχές που χρειάζεται προσοχή.

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει από το ξημέρωμα του Σαββάτου η «Μήδεια» θα γίνει αισθητή, σχεδόν σε όλη την χώρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, αναφέρει ότι θα σημειωθούν ακραία φαινόμενα, όπως ισχυρές βροχές «με πολύ νερό», όπως είπε χαρακτηριστικά και με χιονοπτώσεις.

Καταρχάς, σημείωσε για την αυριανή πορεία της κακοκαιρίας ότι «στα βορειοδυτικά θα ξεκινήσουν βροχές τουλάχιστον και λίγο πριν το μεσημέρι, που θα είναι μέτριας έντασης και κυρίως στο κεντροβόρειο Ιόνιο και στα ορεινά με πεδινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Στη Πελοπόννησο δεν θα έχουμε φαινόμενα, εκτός από τα Ανατολικά της, όπου μέσα στη νύχτα θα σημειώνονται κάποιες βροχές. Κυρίως από την Στερεά και προς τα Βόρεια, ο καιρός θα επιδεινωθεί αισθητά με βροχές. Σε όλη την Μακεδονία εκτός της Χαλκιδικής, ο καιρός θα γυρίσει σε χιόνι, όπου ολοένα και θα πυκνώνει, όσο θα βαδίσουμε προς το μεσημέρι».

Παράλληλα, είπε πως «η βορειοδυτική νησιωτική, παράκτια και ορεινή Ελλάδα θέλει προσοχή, γιατί θα πέσει από αρκετό έως πολύ νερό, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πολύ πυκνές στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, μέχρι και το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα όμως, ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος μέχρι και το απόγευμα».

«Τις βραδινές ώρες, σχεδόν όλη η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις. Στα βορειοδυτικά οι βροχές θα έχουν μια “εμμονική” συμπεριφορά και θα είναι δυνατές, σχεδόν μετά το δεύτερο μισό του Σαββάτου. Στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα οι χιονοπτώσεις», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Έπειτα, ο Σάκης Αρναούτογλου, τόνισε πως «οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί στις περισσότερες περιοχές, οι οποίοι θα φτάσουν από τα 6 έως τα 8 μποφόρ. Παρόλα αυτά, από τις Κυκλάδες και νοτιότερα θα κυριαρχήσει ο νοτιάς κι έτσι δεν θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχουμε κάτω από το 0. Στη Βόρεια Ελλάδα όμως, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στους -5 βαθμούς Κελσίου».

Το πέρασμα της «Μήδειας» σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ακόμη, αναφέρθηκε στο καιρό του Σαββάτου που θα υπάρξει στην Αττική και είπε πως «αναμένεται βροχερός καιρός από την αρχή της ημέρας, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας, δεν αποκλείεται οι βροχές να δυναμώσουν πρόσκαιρα. Χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στις βόρειες περιοχές. Θα έχουμε βορειοδυτικούς ανέμους και ο υδράργυρος κατά το μεσημέρι, θα φτάσει κοντά στους 11 βαθμούς Κελσίου».

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου διευκρίνισε πως η «Μήδεια» θα πλήξει ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη, καθώς «από το πρωί στη Μακεδονία αναμένεται συννεφιά. Θα ξεκινήσουν κάποιες χιονοπτώσεις ασθενούς και μέτριας έντασης, οι οποίες κατά την διάρκεια της ημέρας θα γίνονται πιο πυκνές, αρχικά σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. Από τις βραδινές ώρες και μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, αναμένονται ακόμα πιο ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)