Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις



Μπορεί το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, που αλλάζει άρδην τα δεδομένα εισαγωγής στην τριτοβάθμια και βάζει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια, να αποτελεί από την Τετάρτη νόμο του κράτους, όμως οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι την ανατροπή του.

Συνολικά 28 φοιτητικοί σύλλογοι απ' όλη την Αθήνα πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού αποφασίζοντας να διοργανώσουν νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 13.00, στα Προπύλαια, ενώ ήδη έχει προαναγγελθεί μεγάλη φοιτητική κινητοποίηση στις 10 Μαρτίου, ημερομηνία συμπλήρωσης ενός έτους από τη μέρα που αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Οι φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στο νόμο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια αλλά και για να γνωστοποιήσουν το αίτημά τους να ανοίξουν οι σχολές και να γίνεται διά ζώσης εκπαίδευση με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν και παρεμβάσεις στα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς την κατεύθυνση να πάρουν σαφή θέση για την επαναλειτουργία των σχολών και τη μη εφαρμογή του νόμου.

Είχε προηγηθεί το κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ προς τους λοιπούς φοιτητικούς συλλόγους Θεσσαλονίκης για σύσκεψη την περασμένη Τετάρτη, προχωρώντας μάλιστα την επομένη σε κινητοποίηση στη Σύγκλητο του ΑΠΘ και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγαλμα Βενιζέλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)