Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Οργή στην εστίαση: Το άγνωστο παρασκήνιο με Μητσοτάκη και Γεωργιάδη

Οργή στην εστίαση: Το άγνωστο παρασκήνιο με Μητσοτάκη και Γεωργιάδη

 

 

Εκρηκτικό το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των επιχειρηματιών της εστίασης. Οι συναντήσεις Μητσοτάκη και Γεωργιάδη και όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες. 

Σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη της εστίασης φαίνεται πως πέταξε το Μέγαρο Μαξίμου λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας για την παράδοση των κλειδιών των επιχειρήσεών τους, με τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης.

Η είδηση της συνάντησης αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους καταστηματάρχες, διότι το πρωθυπουργικό γραφείο επέλεξε να πραγματοποιήσει συνάντηση με μεμονωμένους επιχειρηματίες και όχι με το αρμόδιο θεσμικό όργανο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, το οποίο εκπροσωπεί τους περίπου 80.000 επιχειρηματίες του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΕ κάνει λόγο για προσπάθεια «επικοινωνιακής διαχείρισης ενός προβλήματος που έχει προκληθεί από την έλλειψη αποτελεσματικής στήριξης του κλάδου μέσα στην πανδημία», ενώ αποδομεί πλήρως τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «μέτρα που δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και ενδεχομένως ικανοποιούν μόνο τους παρευρεθέντες στη συνάντηση».

Οργισμένη επικοινωνία Καββαθά – Γεωργιάδη

Η συνάντηση Μητσοτάκη με καταστηματάρχες «αγνώστου προελεύσεως», την οποία η ΠΟΕΣΕ χαρακτήρισε «παρέα του κ. Μητσοτάκη», προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του επικεφαλής της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, κ. Γιώργου Καββαθά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iEidiseis.gr, ο κ. Καββαθάς είχε ιδιαίτερα έντονο τηλεφωνικό διαπληκτισμό με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη για τον παραγκωνισμό της Ομοσπονδίας.

Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με επιλεγμένους επιχειρηματίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΕ συνεδρίασε εκτάκτως, με τον κ. Γεωργιάδη να πραγματοποιεί παρέμβαση για να κατευνάσει τα πνεύματα, προτείνοντας να κανονίσει συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη αλλά να γίνεται αποδέκτης σφοδρών επιθέσεων. «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα τώρα, θα τα πούμε την ερχόμενη Τετάρτη» φέρεται να είπε εις εκ των μελών του ΔΣ στον Υπουργό, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε προκαλέσει το μένος των επιχειρηματιών του κλάδου με αφορμή την ειρωνική δήλωσή του για παράδοση των κλειδιών των καταστημάτων στον ίδιο και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των επιχειρηματιών της εστίασης είναι η ανακοίνωση που ακολούθησε την έκτακτη συνεδρίαση της ΠΟΕΣΕ, η οποία καταλήγει στο προγραμματισμένο για τις 10 Φεβρουαρίου πανελλαδικό κάλεσμα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παραδοθούν τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Εντείνει το πρέσινγκ στους μικρομεσαίους ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από τόσους μήνες αδιαφορίας «ο κ. Μητσοτάκης αντί να συναντήσει τους θεσμικούς εκπροσώπους των 80.000 επιχειρήσεων, προτίμησε να δει μεμονωμένους επιχειρηματίες» ανέφερε μετά την επίμαχη συνάντηση ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος πρόσθεσε πως «δεν είχε τίποτα καινούργιο να τους πει πέρα από ανεπαρκή μέτρα που ήδη ισχύουν».

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κ. Τσίπρα στηλίτευσε τη στάση του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «ανακύκλωσε τα ίδια ανεπαρκή μέτρα», ενώ επανέφερε τα πάγια αιτήματα που διατυπώνει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ για «μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και της ρύθμισης του σωρευμένου χρέους της πανδημίας με πρόβλεψη για σημαντικό κούρεμα οφειλών».

«Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Τα λουκέτα και οι απολύσεις στην εστίαση δεν θα έχουν την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη αλλά τη δική του» κατέληξε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)