Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Κλειστά καταστήματα το Σαββατοκύριακο, μένει το click away - Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την Αττική

 Κλειστά καταστήματα το Σαββατοκύριακο, μένει το click away - Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την Αττική

Κλειστά καταστήματα από εδώ και πέρα θα υπάρχουν το Σαββατοκύριακο στην Αττική και το lockdown γίνεται πιο αυστηρό. Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι, τα νέα μέτρα.

Πιο σκληρό lockdown για την Αττική, με κλειστά καταστήματα το Σαββατοκύριακο, απαγόρευση κυκλοφορίας και νέα μέτρα, εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι.

Συγκεκριμένα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν νέους πιο σκληρούς περιορισμούς, καθώς τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες καλπάζουν και χειροτερεύει η επιδημιολογική εικόνα.

Έτσι, πρότειναν τα εξής μέτρα:

  • Κλειστά όλα τα καταστήματα τα Σαββατοκύριακα
  • Click away στα καταστήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα
  • Ανοιχτά τα Γυμνάσια. Τηλεκπαίδευση για τα Λύκεια

Σημειώνεται, ότι η απόφαση των ειδικών στηρίζεται στο γεγονός, πως η αύξηση το τελευταίο διάστημα στην Αττική είναι εκθετική, ενώ στη κοινότητα κυκλοφορούν οι νέες και πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι ότι η συνεδρίαση έχει διαρκέσει πάνω από 8 ώρες, καθώς τα μέτρα είναι ιδιαίτερα σκληρά και ορισμένοι είχαν ενστάσεις. Παρόλα αυτά, η κρισιμότητα της κατάστασης, έκρινε αναγκαία στην συγκεκριμένη εισήγηση.

Μάλιστα, ο Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε την Πέμπτη (4/2) χαρακτηριστικά πως η αύξηση του ιικού φορτίου ενδεχομένως να φτάσει και το 200%.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη ακολουθεί των εκτιμήσεων στις αρχές της εβδομάδας για αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του λεκανοπέδιου κατά 40%.

Ο κ. Θωμαϊδης ανέφερε συγκεκριμένα: «Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ».

«6.000 με 10.000 κρούσματα ανά ημέρα, αν δεν παρθούν μέτρα»

Αρκετοί ειδικοί θεωρούν πως πρέπει να εφαρμοστεί πιο σκληρό lockdown, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν σταδιακή αύξηση.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο grtimes.gr και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, τύπου Μαρτίου. Αν όμως δεν παρθούν άμεσα οι αποφάσεις, τότε η πανδημία θα κορυφωθεί με τα κρούσματα να ανέρχονται από 6.000 - 10.000 την ημέρα, πράγμα που θα οδηγήσει σε εξόντωση του ΕΣΥ.

"Αν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό και δούμε την αύξηση όμως, να μην πούμε ότι έγινε ξαφνικά"

«Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε αυτά τα κρούσματα για να δράσουμε. Είμαι τρελός να ζητάω lockdown χωρίς λόγο; Αν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό και δούμε την αύξηση όμως, να μην πούμε ότι έγινε ξαφνικά. Τίποτα δεν έγινε ξαφνικά», τονίζει ο καθηγητής.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)