Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: Πάνω από 2.600 κρούσματα σήμερα

koronoios- emvolio

 
Aνησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού και σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αριθμός τους θα είναι ιδιαίτερα υψηλός

Συναγερμός έχει σημάνει και την Τετάρτη 3 Μαρτίου σε κυβέρνηση και ειδικούς, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, ο ΕΟΔΥ πρόκειται να ανακοινώσει πάνω από 2.600 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Οι πληροφορίες γίνονται γνωστές την στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι πραγματοποιούν πολύωρη σύσκεψη μελετώντας τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και λίγο πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει νέα μέτρα.

Το σχέδιο αποσυμφόρησης στο ΕΣΥ

Σημειώνεται ότι προκειμένου να αποσυμφοριστεί το δημόσιο σύστημα υγείας που στενάζει από τις γεμάτες ΜΕΘτο υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει συνεργασία  με τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της ΑττικήςΉδη έχουν παραχωρηθεί 130 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ, ενώ έχουν καταρτιστούν και κατάλογοι με ονόματα ιδιωτών γιατρών που θα σπεύσουν στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που σήμερα δεν διαθέτουν προσωπικό.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Γιατροί από ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ και ασθενείς σε ιδιωτικά – Το σχέδιο αποσυμφόρησης

Ταυτόχρονα ασθενείς που δεν πάσχουν από covid ξεκινούν σιγά σιγά να μεταφέρονται σε απλές κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ και να νοσηλευθούν ασθενείς με κορονοϊό.Από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, προέκυψε ότι οι κλινικές θα παράσχουν ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι μάλιστα θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους από τις κλινικές.

Όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Σέργιος Σταμπουλούς: «Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας τόσο για να παραχωρήσουμε κλίνες για ασθενείς όσο και ιατρικό προσωπικό. Ήδη υπάρχουν οι λίστες με τους ιδιώτες γιατρούς με βάση τις ειδικότητες που χρειάζεται το ΕΣΥ, ώστε να σπεύσουν να συμβάλουν». Παράλληλα το υπουργείο Υγείας μετατρέπει δημόσια νοσοκομεία αποκλειστικά για covid ενώ οι ασθενείς έχουν ξεκινήσει να μεταφέρονται στις ιδιωτικές κλινικές.

Το Σισμανόγλειο, η Παμμακάριστος αλλά και το παλαιό Λοιμωδών Αγία Βαρβάρα θα εστιάσουν το επόμενο διάστημα μόνο σε ασθενείς με κορονοϊό, ώστε να ανασάνουν λίγο τα μεγάλα το Σωτηρία και ο Ευαγγελισμός που πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτα. Αξιοσημείωτο είναι – σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr - ότι στις αρχικές συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και μεγάλων ιδιωτικών κλινικών είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο να μεταφερθούν ασθενείς με covid στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η συζήτηση αυτή δεν τελεσφόρησε.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21