Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Παίρνουν γιατρούς από το ΕΣΥ...



... για να τους βάλουν στις ιδιωτικές κλινικές...
Η απόφαση που υπεγράφη την Παρασκευή προβλέπει την άμεση μετακίνηση πέντε ειδικευόμενων γιατρών από τρία δημόσια νοσοκομεία στην ιδιωτική κλινική «Λητώ». Πιο συγκεκριμένα, έναν γιατρό από το «Η Αγία Ελένη», δύο από το «Λαϊκό» και δύο από το «Ιπποκράτειο».

Όπως... αναφέρεται, η απόφαση ανήκει στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, και όπως σημειώνει το 902.gr, έρχεται σε απάντηση στην αυτοψία που έλαβε χώρα στο «Λητώ» την περασμένη Πέμπτη, και στην οποία διαπιστώθηκαν κενά οκτώ ειδικευόμενων.

«Είναι τουλάχιστον ντροπή, την ώρα που η πανδημία καλπάζει, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η 1η ΥΠΕ, αντί να θωρακίσουν τα δημόσια νοσοκομεία, να κοιτάζουν πως θα εξασφαλίσουν δωρεάν εργαζόμενους για τα ιδιωτικά ώστε αυτά να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους από τη “συμβολή” τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αποδυναμώνοντας παράλληλα ακόμη περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία», τονίζει η Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων του «Λαϊκού», αποκαλύπτοντας πως τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που ούτε οι εφημερίες στις κλινικές Covid του νοσοκομείου «δεν βγαίνουν λόγω έλλειψης προσωπικού, η διοίκηση δέχεται να δωρίσει δύο ειδικευόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Εδώ και εβδομάδες, οι μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ειδικά επικουρικού προσωπικού έχουν πυκνώσει σημαντικά, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, πλήθος νοσοκομείων έχουν υποστεί αρκετά πλήγματα από τις μετακινήσεις υγειονομικών στα κέντρα υγείας που χρησιμοποιούνται για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.


Σημειώνεται πως η Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων «Λαϊκού» Νοσοκομείου καλεί όλους τους εργαζόμενους του «Λαϊκού» σε κινητοποίηση έξω από τη διοίκηση του Νοσοκομείου την Τρίτη 16 Μάρτη, με αιτήματα:

«Να μη μετακινηθεί κανείς εργαζόμενος από το Λαϊκό σε άλλο νοσοκομείο και ιδίως του ιδιωτικού τομέα – να ανακληθεί η απόφαση της ΥΠΕ για μετακίνηση 2 ειδικευόμενων παθολόγων προς το “Λητώ”.
Άμεση πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
Άμεσες μαζικές προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)