Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Κρούσματα σήμερα 16/5: Το μυστικό των μεταλλάξεων και ο ρόλος του εμβολιασμού Κρούσματα σήμερα 16/5: Το μυστικό των μεταλλάξεων και ο ρόλος του εμβολιασμού

Κρούσματα σήμερα 16/5: Το μυστικό των μεταλλάξεων και ο ρόλος του εμβολιασμού

 

Σε ένα νέο κρίσιμο σταυροδρόμι η ανθρωπότητα. Τα κρούσματα και ο φόβος των υπερ- μεταλλάξεων.

Γεγονός είναι ότι η μια μετά την άλλη χώρα κερδίζει το στοίχημα κατά του κορονοϊού μειώνοντας τα κρούσματα.

Κυρίαρχο… όπλο αυτό των εμβολιασμών με το ενδιαφέρον ωστόσο να επικεντρώνεται στα μεγάλα κράτη της Αφρικής και της Ασίας.

Οι παγκόσμιοι φορείς μελετούν και ανακοινώνουν πως αν δεν εμβολιαστούν επαρκώς αυτοί οι μεγάλοι πληθυσμοί τότε τα προβλήματα θα είναι καινούργια και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ανυπέρβλξητα.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ «αν δεν εμβολιαστούν οι πληθυσμοί αυτών των κρατών, ο ιός θα εξαπλώνεται και θα δίνει τη δυνατότητα σε μεταλλάξεις να αναπτύσσονται».

Μιλώντας ο κ. Δημόπουλος στον ΣΚΑΪ τόνισε πως πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις μεταλλάξεις στελέχη των οποίων αυξάνουν ριζικά την υπερμετάδοση.

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των μεταλλάξεων μέχρι στιγμής, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε στο μέλλον να μη δούμε υπερμεταλλάξεις».

Και σε αυτό το σημείο έγκειται ο γρήγορος εμβολιασμός της παγκόσμιας κοινότητας ώστε να μην «προλάβει» ο κορονοϊός να υπερ-μεταλλαχθεί.

Για την χώρα παντως και συγκεκριμένα για την Αθήνα ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι νέες μεταλλάξεις κορονοϊού δημιουργούνται στο κέντρο της πόλης, με το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης να ανακοινώνει συνολικά στην επικράτεια 8.968 νέα κρούσματα.

Αναλυτικά ΕΔΩ η ανακοίνωση (13/5) από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)