Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Φυλακές Δομοκού: Σε «επιφυλακή» για τις σχέσεις των Χρυσαυγιτών Λαγού - Κασιδίαρη

Φυλακές Δομοκού: Σε «επιφυλακή» για τις σχέσεις των Χρυσαυγιτών Λαγού - Κασιδίαρη

Κάτια Νιάκαρη
Της Κάτιας Νιάκαρη

 
 
 Με διαδικασίες εξπρές βρέθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός.

Από τη στιγμή που ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», πάτησε το πόδι του στην χώρα μας, με διαδικασίες εξπρές βρέθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Στις 20.05 πέρασε το κατώφλι του σωφρονιστικού καταστήματος και σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό και μέχρι τα αποτελέσματα κρατείται σε «απομόνωση», λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά της COVID 19.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη με τον Διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος προκειμένου να αποφασιστεί τελικώς σε ποιο κελί θα κρατηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ήδη έχουν γίνει επαφές με τους υπόλοιπους Χρυσαυγίτες που κρατούνται στον Δομοκό - Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Γρέγο και Χρυσαφίδη για να διαπιστωθεί εάν οι σχέσεις μεταξύ τους και η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Λαγού οδηγήσει σε εντάσεις, με τους ίδιους να είναι θετικοί στην «συγκατοίκηση» μαζί του.

Αναμένεται ωστόσο να εξακριβωθούν και οι προθέσεις και η στάση του Γιάννη Λαγού. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν καταστεί δυνατή η «συγκατοίκηση» τους, τότε ο Γιάννης Λαγός θα κρατηθεί με κάποιον άλλον ποινικό μαζί.

Βασικός στόχος είναι να αποφευχθούν επεισόδια τυχόν... παρατράγουδα και έτσι δεν θα ρισκάρουν να τον βάλουν στο ίδιο κελί με κάποιον με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη.

Παράλληλα θα κατατεθεί εκ νέου αίτημα του για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού το οποίο, θα εξεταστεί από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάντως αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο iEidiseis, πως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το συγκεκριμένο αίτημα δεν θα γίνει αποδεκτό καθώς οι φυλακές Κορυδαλλού είναι φυλακές για υπόδικους - όπως έχει επισημανθεί δεκάδες φορές.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)