Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Νομοσχέδιο για συνεπιμέλεια: Διαφωνία και από Γιαννάκου μετά την Κεφαλογιάννη

Νομοσχέδιο για συνεπιμέλεια: Διαφωνία και από Γιαννάκου μετά την Κεφαλογιάννη

 

Πληθαίνουν οι διαφωνίες εντός της Νέας Δημοκρατίας. Σειρά πήρε η Μαριέττα Γιαννάκου.  

Το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, φαίνεται να εξελίσσεται σε σημαντικό σημείο τριβής για τη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στο πεδίο της άσκησης της γονικής μέριμνας εξίσου - και από τους δυο γονείς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αντιμετωπίζει διαφωνίες και από στελέχη της γαλάζιας παράταξης. Μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη, η Μαριέττα Γιαννάκου εξέφρασε ξεκάθαρα τη διαφωνία της ως προς το εν λόγο σημείο του νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στη συνεπιμέλεια των δυο παιδιών, ο βολεύτρια της ΝΔ τόνισε πως δεν χρειάζονται «σολομώντειες λύσεις» και «άκαμπτα και οριζόντια» μέτρα, ενώ διαφώνησε ξεκάθαρα με το υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειας και τον υποχρεωτικό χρόνο παραμονής σε κάθε γονέα.

«Το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες που θα λύνονται πάλι στα δικαστήρια», υπογράμμισε και προσέθεσε πως «οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται ειδικά για κάθε παιδί».

Απευθυνόμενη, δε, προς τον κ. Τσιάρα, τον κάλεσε να κάνει δεκτές ορισμένες παρατηρήσεις, προκειμένου να σταματήσουν οι κοινωνικές συγκρούσεις.

Κεφαλογιάννη: Αστοχίες στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

Γι’ αστοχίες του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια έκανε λόγο και η βουλεύτρια της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία διαφώνησε με τον όρο «εξίσου» στην άσκηση γονικής μέριμνας, χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο όρο «αδόκιμο» και «άστοχο».

Ζήτησε, μάλιστα, βελτιώσεις σε άρθρα, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα».

Σε χθεσινό άρθρο της, η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για «σοβαρές αστοχίες του νομοσχεδίου που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού».

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)