Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Νέα μέτρα: Ανοίγουν δικαστήρια, φροντιστήρια, ΙΕΚ και οργανωμένες παραλίες - Οι ημερομηνίες

Νέα μέτρα: Ανοίγουν δικαστήρια, φροντιστήρια, ΙΕΚ και οργανωμένες παραλίες - Οι ημερομηνίες

 

Οριστικό το νέο χαλάρωμα με τα νέα μέτρα να προβλέπουν άνοιγμα σε νέες δραστηριότητες. 

Νέα μέτρα στην κατεύθυνση της χαλάρωσης του lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

-Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομo. 

-Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

-Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

-Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

-Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε κατάργηση των SMS για την επίσκεψή μας στα καταστήματα από τις 15/5 κάτι που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. 

Δείτε ΕΔΩ την ειδήγηση των Ειδικών για την κατάργηση των ραντεβού στο λιανεμπόριο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)