Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Αυτή είναι η ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων

Αυτή είναι η ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων

 

Επιστροφή στα θρανία από τις 10 Μαΐου για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων με δωρεάν self test. Τι αναφέρει η ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων.

Από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, ξεκινά η προμήθεια των δωρεάν self test από τα φαρμακεία για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, αλλά και εκπαιδευτικούς. Τα self test είναι υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα και προμηθεύονται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ. Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων.

Επισημαίνεται ότι κανονικά από 10/5 θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και όλων των τύπων τα Λύκεια.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό τη Δευτέρα θα προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Αν το self test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

  • Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα λειτουργήσουν μέχρι τις 25 Ιουνίου
  • Τα γυμνάσια και τα λύκεια μέχρι τις 11 Ιουνίου

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)