Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Παραβιάζει συνθήκες

Ανοιχτή επιστολή κατά του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια απευθύνουν οκτώ ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα και 104 γυναικείες οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες από 30 χώρες. Με πολύ βαριές υπογραφές η επιστολή ήρθε να επιβεβαιώσει τα όσα έχουν ειπωθεί για το κατασκεύασμα που παραβιάζει σωρεία άρθρων όλων των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα. 

Εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού διότι το νομοσχέδιο «Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας εκθέτοντας μητέρες και παιδιά σε μεγαλύτερο κίνδυνο και παρεμποδίζοντας την πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη για να προστατευτούν. 

Αδιαφορεί για τις ανάγκες προστασίας/στήριξης του παιδιού-θύματος, του παιδιού-μάρτυρα ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποιημένης μητέρας, καθιστά υποχρεωτικές τις απευθείας επαφές και διαμεσολαβήσεις θύματος-δράστη για ζητήματα γονικής μέριμνας, απειλεί τις κακοποιημένες μητέρες με αφαίρεση της γονικής μέριμνας στη βάση ισχυριζόμενης γονεϊκής αποξένωσης. Αντί δε να ακούει φιμώνει το παιδί!»...

Α.Ψ.

Παρασκήνια

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)