Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Οργή Κουτσούμπα: Αντί για 158 βουλευτές έπρεπε να ήσασταν 90!

Οργή Κουτσούμπα: Αντί για 158 βουλευτές έπρεπε να ήσασταν 90!

Βασίλης Σκουρής

Γράφει ο


 Αυτή είναι η αστική "κοινοβουλευτική δικτατορία σας!".
 
 
Η έκρηξη και η επισήμανση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς την κυβερνητική πλειοψηφία, με αφορμή την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα και την παλαιότερη διάταξη ότι μια απεργία θα πρέπει να ψηφίζεται από το 50% των οικονομικά ενεργών μελών του πρωτοβάθμιου συνδικάτου

Την έκρηξη του Δημήτρη Κουτσούμπα προκάλεσαν στη Βουλή οι διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου - νόμου πλέον - για τον τρόπο προκήρυξης μιας απεργίας από τα συνδικάτα.

Η αλήθεια είναι πως από σήμερα η κήρυξη και η πραγματοποίηση μιας απεργίας θα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη εξίσωση και αυτό θα φανεί στην πράξη από τα μέσα καλοκαιριού, καθώς στα μέσα Ιουλίου έρχεται προς ψήφιση το ασφαλιστικό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στάθηκε πολύ σε ένα θέμα που προσπερνάτε ακόμα και από σοβαρούς αναλυτές. Σε λίγο για να προκηρύξεις μια απεργία χρειάζεσαι μεγαλύτερη πλειοψηφία από το να εκλεγείς …κυβέρνηση!

«Οι 158 βουλευτές, που στην πραγματικότητα ακόμα και της αστικής δημοκρατικής τάξης δεν εκπροσωπούν πάνω από 90 βουλευτές, αφού τόσοι αναλογικά είναι το 30% που πραγματικά και ουσιαστικά εκπροσωπείτε, εκπροσωπούσατε στον λαό τον Ιούλιο του 2019 με βάση τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους...», είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η σχετική τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Επιβάλλετε την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σε συνδυασμό με παλιότερη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ περί υποχρεωτικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, όπου για απεργία θα αποφασίζει τουλάχιστον το 50% των οικονομικά ενεργών μελών του πρωτοβάθμιου συνδικάτου.

Οι νόμοι σας ψηφίζονται από μια σαθρή μειοψηφία

Έχετε πραγματικά πολύ μεγάλο θράσος! Οταν εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε εκλογικό νόμο για τους δήμους και τις Περιφέρειες όπου δίνετε στην πρώτη δύναμη τα 3/5 των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, χωρίς να υπολογίζεται και το μεγάλο ποσοστό αποχής!

Όταν από την πρώτη Κυριακή με 43% θα εκλέγεται περιφερειάρχης, ο οποίος θα διαχειρίζεται και δισεκατομμύρια και θα καθορίζει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Πώς και ξεχνάτε, αλήθεια, ότι η ίδια η κυβέρνησή σας έχει πάρει πλειοψηφία σήμερα στη Βουλή, πήρε πλειοψηφία και έχει εκλεγεί με λιγότερο από 40% όσων πήγαν να ψηφίσουν, ποσοστό που στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο, βέβαια, αν συνυπολογίσουμε και την αποχή, στο σύνολο δηλαδή του λαού, των εγγεγραμμένων στους καταλόγους; Εάν δηλαδή για την κορυφαία δημοκρατική κατ' εσάς διαδικασία προβλέπατε ό,τι προβλέπεται σήμερα για απλούς εργαζόμενους που ζητάνε το δίκιο τους, θα βρισκόσασταν σήμερα στρογγυλοκαθισμένοι στα έδρανα της κυβέρνησης, στις καρέκλες σας, να κουνάτε το δάχτυλο στον λαό και στους εργαζόμενους πώς θα ψηφίζουν;

Δεν απαντάτε, γιατί δεν μπορείτε να απαντήσετε επί της ουσίας. Ψελλίζετε μόνο ότι το δημοκρατικό πολίτευμα έχει νόμους, όπως είναι π.χ. και οι εκλογικοί νόμοι που διαμορφώνουν τις πλειοψηφίες, και πρέπει να το τηρούμε!

Ακριβώς αυτό σας λέμε: Ότι αυτούς τους νόμους σας, τους ψηφίζει μια σαθρή μειοψηφία. Οι 158 βουλευτές, που στην πραγματικότητα ακόμα και της αστικής δημοκρατικής τάξης δεν εκπροσωπούν πάνω από 90 βουλευτές, αφού τόσοι αναλογικά είναι το 30% που πραγματικά και ουσιαστικά εκπροσωπείτε, εκπροσωπούσατε στον λαό τον Ιούλιο του 2019 με βάση τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους...

Αυτή είναι η αστική κοινοβουλευτική δικτατορία σας!».

Πηγή: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)