Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί του συνόλου το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Ειδικότερα με 158 «ναι» και 142 ψήφους κατά ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά προκαλώντας σφοδρή αντιπαράθεση. Επί της αρχής καταψήφισε το νομοσχέδιο σύσσωμη η αντιπολίτευση.
ΕΔΩ η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα, τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, όλων των
άρθρων και στο συνόλου του νομοσχεδίου ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα
της ΝΔ όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος
Μητσοτάκης, ενώ αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, ορισμένων
άρθρων που αφορούν -όπως θεωρούν- τον πυρήνα του σχεδίου νόμου και επί
του συνόλου κατέθεσαν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του
ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ.
Μητσοτάκης σε Γεννηματά: Νόμιζα ότι άκουγα τον κ. Τσίπρα
Φώφη Γεννηματά: Κοροϊδευόμαστε; Με ρεπό δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις
Κουτσούμπας για εργασιακό νομοσχέδιο: Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά
Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Εργατικές ομοσπονδίες, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, συγκεντρώθηκαν στο Συνταγμα και με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» και «να μην περάσει το εργατικό νομοσχέδιο» διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχέδιο ενώ αντιδρούν σε μιά σειρά από αλλαγές που φέρει.
«Το σημερινό συλλαλητήριο στέλνει ένα τεράστιο μήνυμα στην κυβέρνηση και στους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο που καταστρέφει μια ολόκληρη γενιά και την στέλνει στο εξωτερικό και στην ανεργία. Η προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες , κορυφώνεται σήμερα και πιστεύουμε ότι αυτό το νομοσχέδιο ακόμα κι αν ψηφιστεί πρέπει να παραμείνει στα χαρτιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του εργατουπαλληλικού κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς, ενώ προσέθεσε ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να μην εφαρμοστεί στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο όπως έκαναν και με άλλα νομοσχέδια . «Είναι εφικτό το έχουμε καταφέρει, αλλά σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και πολύ πιο πολύπλοκα στο μέλλον και ειδικά για τους νέους ανθρώπους και για τους εργαζόμενους», κατέληξε ο κ. Μυλωνάς.
- Στην κατάργηση του 8ώρου
- Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
- Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους
- Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
- Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας
- Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
- Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα ».
Στο Σύνταγμα βρέθηκε και το ΠΑΜΕ σε συνέχεια της πρωινής κινητοποίησης και της 24ωρης απεργίας. Σωματεία και εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, σφράγισαν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Βουλή.
Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να πετάξουν στα σκουπίδια και αυτό το νομοσχέδιο, με τον αγώνα και με την πάλη τους, τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ κατά την ολοκλήρωση του αποψινού απογευματινού μεγάλου συλλαλητηρίου των συνδικάτων έξω από την Βουλή.
Πηγή: ieidiseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου