Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα στον πιλότο

γλυκα νερα

Σοφία Φασουλάκη
Της Σοφίας Φασουλάκη
 
 
Οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής

Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος του 32χρονου πιλότου για την δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι τα κακουργήματα της:

  • Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση 
  • Κακοποίησης ζώου
  • Τα πλημμελήματα είναι αυτά της 
  • ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση

Οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του ως πιλότος, αλλά και γιατί κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Στο σκεπτικό του εντάλματος αναφέρεται ότι ο τρόπος που σκότωσε την Καρολάιν αλλά και η προσπάθειά του να παραπλανήσει τις αρχές με ψευδή στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει καμία αναστολή.

 

Αστυνομικοί: Δεν ήταν έγκλημα πάθους, δεν ήταν θολωμένος

Τι λένε στο ethnos.gr αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών για το προφίλ του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου που ομολόγησε την δολοφονία της Καρολάιν

«Ψύχραιμος, στυγνός και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο 32χρονος πιλότος όχι μόνο σκότωσε την σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, αλλά σκηνοθέτησε με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα, ώστε να διώξει τις υποψίες από πάνω του». Έτσι περιγράφουν στο ethnos.gr το προφίλ του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ήταν έγκλημα πάθους. Δεν ήταν θολωμένος. Οι κινήσεις του δείχνουν ότι είχε υπολογίσει το καθετί, αλλά τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει». 

Αυτό φαίνεται να αποτυπώνεται με τον πιο απλό και συνάμα άκρως αποκαλυπτικό τρόπο από τα δεδομένα που ανέσυραν οι αστυνομικοί χάρη στην ψηφιακή ανάλυση των πειστήριων και την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.   

Συγκεκριμένα, η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας που είχε το ζευγάρι στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά βρέθηκε πως αφαιρεθεί στη 01:20 πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Μαΐου. Η τελευταία καταγραφή της μάλιστα είναι γύρω στις 00:30 και σε αυτήν αποτυπώνεται ο πιλότος με το μωρό τους στο σαλόνι. Βάσει των όσων είχε υποστηρίξει ο 32χρονος οι «φανταστικοί» ληστές μπήκαν στο σπίτι του ώρες αργότερα, γύρω στις πέντε τα ξημερώματα και έμειναν μάλιστα μέσα πάνω από μιάμιση ώρα.

Τα δεδομένα που συνέλεξαν οι αστυνομικοί και από το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η άτυχη Καρολάιν «έκαψαν» επίσης τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, που επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο και παρίστανε τον τεθλιμμένο σύζυγο και πατέρα. Από την ανάλυσή του βρέθηκαν αυξημένοι καρδιακοί παλμοί -είναι και η ώρα που η ίδια πάλευε για τη ζωή της- πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που ο δολοφόνος σύζυγός της είχε πει ότι έχασε τη ζωή της, όταν εκείνος ήταν  δήθεν δεμένος, φιμωμένος και ανήμπορος κάτω από το κρεβάτι. Μετά την ένδειξη αυξημένων καρδιακών παλμών  το ίδιο ρολόι σταμάτησε να καταγράφει την όποια ζωτική ένδειξη και έτσι οι έμπειροι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ κατάφεραν να έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και τον ακριβή χρόνο θανάτου της 20χρονης μητέρας.  

Το τρίτο σημείο που αποδεικνύει την ενοχή του εντοπίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο, καθώς βρέθηκε μέσα σε εφαρμογή καταγραφής βημάτων ότι την ώρα που κατά τα λεγόμενά του ήταν ακινητοποιημένος εκείνος περπατούσε και εμφάνιζε, δε, αυξημένη σωματική δραστηριότητα.  

Σκότωσε τον σκύλο μετά την Καρολάιν  

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο που φωτογράφιζε ότι ο σύζυγος της Καρολάιν είναι ο δολοφόνος σχετίζεται με τον άγριο θάνατο του σκύλου της οικογένειας, που βάσει των πολλαπλών καταθέσεων του 32χρονου σημειώθηκε προτού οι… ληστές ανέβουν στη σοφίτα και σκοτώσουν την γυναίκα του δίπλα από το μωράκι τους, με εκείνον ανήμπορο να αντιδράσει. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν στο «ethnos.gr» αστυνομικοί που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση: «Σκότωσε τον σκύλο της Καρολάιν, αφού έπνιξε τη γυναίκα του. Και από εκεί βλέπουμε ότι ήξερε τι έκανε και σχεδίαζε την επόμενη ημέρα, ώστε να φύγει κάθε ίχνος υποψίας από πάνω του. Έπνιξε τον σκύλο σε διαφορετικό σημείο από όπου βρέθηκε και για πάνω από μία ώρα σκηνοθετούσε βήμα προς βήμα τους χώρους του σπιτιού, προκειμένου να ενισχύσει ακόμη πιο ακραία το σενάριο της εισβολής στο σπίτι και της ληστείας μετά φόνου». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το σημείο όπου το σκυλί της Καρολάιν βρέθηκε κρεμασμένο είναι διαφορετικό από τον τόπο που το σκότωσε. Αυτό φέρεται να πιστοποιείται από το γεγονός ότι βρέθηκαν ακαθαρσίες του ζώου κατά μήκος του σπιτιού η «διαδρομή» των οποίων κατέληγε στα κάγκελα της εσωτερική σκάλας της μεζονέτας, όπου βρέθηκε κρεμασμένο.    

Η 20χρονη ήθελε να χωρίσει 

Σύμφωνα με άτομα από το στενό φιλικό περιβάλλον της Καρολάιν η σχέση τους δεν ήταν αυτό που παρουσιαζόταν ως ιδανική. «Δεν πρόκειται για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, αλλά για μία σχέση προβληματική. Τη ζήλευε και δεν την άφηνε να κάνει σχεδόν τίποτα. Δεν μπορούσε να έχει τον χρόνο που ήθελε με τους φίλους της και συνεχώς η ίδια εξέφραζε τα παράπονά της για τη συμπεριφορά του. Σκεφτόταν σοβαρά να χωρίσει», λέει στο ethnos.gr οικείο πρόσωπο της 20χρονης, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Την έντονη και γεμάτη καβγάδες σχέση τους παραδέχτηκε στο μεταξύ και ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς, παρόλο που μέχρι και πριν από λίγες ώρες υπεραμυνόταν του σεναρίου ενός ονειρικού και ευτυχισμένου έγγαμου βίου. «Το βράδυ που έγιναν όλα μαλώσαμε έντονα για ακόμη μία φορά. Η Καρολάιν με έδιωξε από το κρεβάτι μας και φεύγοντας την είδα να βάζει στην κούνια το μωρό μας. Ξαναγύρισα και άρχισε να μου φωνάζει να φύγω από το σπίτι. Εκείνη την ώρα θόλωσα, την ακινητοποίησα και έκλεισα το στόμα της με τα χέρια μου. Δεν ξέρω πόση ώρα. Ήμουν μόνος μου. Δεν είχα συνεργό. Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι νεκρή, απλώς άρχισα να σκέφτομαι πώς θα το καλύψω, γιατί έχουμε και ένα μωρό και δεν ήξερα τι να κάνω. Όλα τα σκηνοθέτησα», φέρεται να αποκάλυψε στους αστυνομικούς. 

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)