Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Πού θα φοράμε μάσκα μετά την κατάργηση

Πού θα φοράμε μάσκα μετά την κατάργηση

Αθηνά Δημητρακοπούλου

Επιμέλεια

Ώρες μετρούν αντίστροφα για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους εν αναμονή των ανακοινώσεων Χαρδαλιά. Πού θα είναι υποχρεωτικό να τη φοράμε;

Λίγο ο καύσωνας, λίγο ο σταθερός ρυθμός αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα μας, οι μάσκες γίνονται παρελθόν τουλάχιστον στους ανοικτούς χώρους: Στον δρόμο, την παραλία, τα πάρκα. Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 18:00.

Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμα να τις βάλουμε στο συρτάρι, πόσω μάλλον να τις πετάξουμε. Και αυτό γιατί η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική σε αρκετούς χώρους και δεν θα πάψουμε να τις χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Έτσι, λοιπόν, αναμένεται να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους που ισχύουν και σήμερα. Αυτοί, μεταξύ άλλων, είναι:

Χώροι γραφείων (δημόσιο και ιδιωτικές επιχειρήσεις), εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, βιβλιοθήκες, κλειστούς κινηματογράφους, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, ιατρεία, mall και άλλα εμπορικά κέντρα, ασανσέρ, μετρό και γενικότερα στα μέσα μεταφοράς, κ.ο.κ.

Ερωτηματικό παραμένουν οι ανοικτοί συναυλιακοί χώροι και γενικότερα οι διευκρινίσεις που αφορούν σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός (π.χ. στάσεις λεωφορείων), ή τι θα ισχύει για την εστίαση και αν είναι υποχρεωτικό να τη φοράμε μέχρι να καθίσουμε στο τραπέζι ή αν θα είναι υποχρεωτική για το κατάστρωμα των πλοίων.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα, Τετάρτη, για όλα τα παραπάνω και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)