Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Γιώργος Λακόπουλος: Η ακροδεξιά γονιμότητα της ΝΔ. Μπίζνες και -ακραία- «εθνική πολιτική»

Γιώργος Λακόπουλος: Η ακροδεξιά γονιμότητα της ΝΔ. Μπίζνες και -ακραία- «εθνική πολιτική»

Γράφει ο

 
 
 
 
 
Από όποια σκοπιά και αν το δει κανείς, πίσω από αυτό το συνέδριο υπάρχει πολλή ΝΔ. Πολλή Δεξιά με εθνικισμό και καπηλεία.

Ίσως το πιο ήπιο πράγμα στο διαβόητο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» ήταν το … σποτ που οδήγησε στην ακύρωσή του. Έργο μιας εταιρίας που ανήκει σε τηλεπερσόνα δεύτερης ταχύτητας.

Αυτή η περίεργη ιστορία είναι το δεύτερο κρούσμα - μετά τους «Ενεργούς Μπαμπάδες» και κάποιες «ύποπτες» οργανώσεις, που είχε καταγγείλει η Μαριέττα Γιαννάκου για παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τη «Συνεπιμέλεια» του υπουργού Τσιάρα.

Ποιοι ήταν και τι επιδίωκαν οι -πραγματικοί-οργανωτές του συνέδριου, που θα παρακινούσε, υποτίθεται, τις Ελληνίδες-με τη συνδρομή διαφόρων αλλά όχι και γυναικών-να τεκνοποιούν;

Από πού προκύπτει ο κρίσιμος ρόλος του ελληνικού lifestyle , ακόμη και εκπροσώπων του trash, ανάκατα με αδρά αμειβόμενους επαγγελματίες της αναπαραγωγής;

Γιατί τόσοι άντρες ομιλητές σε μία καθαρά γυναικεία υπόθεση και τόσοι «θρησκευτικοί ταγοί» σε ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την επιστήμη και την πολιτική;
Με ποιο τρόπο θα βοηθήσει την στροφή στη γονιμότητα των νέων γυναικών, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος , άλλοι μητροπολίτες και λοιποί ιερωμένοι, ο … Διοικητής του Αγίου

Όρους και έτεροι Καπαδόκες που μάλλον αποστροφή προκαλούν σ αυτή την πληθυσμιακή ομάδα - στόχο του συνέδριου;.

Ως ψυχή της διοργάνωσης φέρεται γυναικολόγος πασίγνωστος για «βιομηχανία» εξωσωματικών γονιμοποιήσεων, στον οποίο αποδίδεται η επιδίωξη να παρακινήσει τον γυναικείο πληθυσμό να «καταψύχει ωάρια»- λανσάροντας και μια συγκεκριμένη τεχνική.

Ο σκοταδισμός του το αντιφεμινιστικού σποτ και το ίδιο το περιεχόμενο του συνεδρίου ήταν καμπάνια για μεγαλύτερα κέρδη ενός «κυκλώματος» που ψάχνει για πελατεία, Μια «μπίζνα» σημαιοστολίσθηκε με τα εθνικά χρώματα και έβαλε τελάληδες από την Εκκλησία, την εύπεπτη τηλεόραση, την εύκολη δημοσιογραφία και την ακραία πολιτική.

Εκ των υστέρων προκύπτει η πολιτική διάσταση και η ιδεολογική ταυτότητα του πολυπληθούς εγχειρήματος.

Ποιος τους στήριξε, του χρηματοδότησε, τους έστειλε τον Πατούλη, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και κυρίως το τμήμα της κυβέρνησης που προέρχεται από τον ΛΑΟΣ,:
Ποιος τους διευκόλυνε να τεθούν υπό την αιγίδα της, βουλιμικής για δημοσιότητα, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου;

Δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί ως την ώρα της ακύρωσης δεν είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του … Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν τα χάνει αυτά. Θα ήταν εκεί ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Θεοχάρης και ο Πλεύρης, αλλά όχι ο Πρωθυπουργός;.
Εκτός αν ισχύουν πληροφορίες που δεν μπορούν να διασταυρωθούν θα εμφανίζονταν ως ο «γκεστ σταρ» την ημέρα που θα ήταν εκεί ο Αρχιεπίσκοπος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ένας… μιντιάρχης.

Ανατριχιάζει όποιος δει τι αναδύει ο συνδυασμός επιστημονικής θεματολογίας, πολιτικής κηδεμονίας και …εμπορικών στόχων.

Πολιτικοί παράγοντες, αστέρες του θεάματος έτεροι «κράχτες», υπουργοί - και η Πρόεδρος- έκαναν πίσω πανικόβλητοι. Αλλά ο τιτάνας Άδωνις Γεωργιάδης στάθηκε στο ύψος του και ανέδειξε τα υψηλά ιδανικά της συνάθροισης.

-«Οι αριστεροί λέτε ότι δεν υπάρχει δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα, γιατί την όποια έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση».

Βασικά κάτι τέτοιο είπε η Σακελλαροπούλου, αλλά αλλού το πήγε ο πολυπράγμων υπουργός: «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε Έλληνες».

Συμπερασματικά προκύπτει ότι ένα τουλάχιστον μέλος της κυβέρνησης πιστεύει πως κάθε φορά που μια γυναίκα με ελληνικό δελτίο ταυτότητας φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, δεν γεννάει έναν άνθρωπο, αλλά έναν Έλληνα.

Προφανώς γι αυτό δεν είχε κληθεί στο συνέδριο κανείς από τη… αντιπολίτευση. Ούτε ένας. Όχι να τις βοηθήσουμε να γεννήσουν και τα παιδιά τους να ψηφίζουν κομμουνιστές σαν τον Τσίπρα.

Από όποια σκοπιά και αν το δει κανείς, πίσω από αυτό το συνέδριο υπάρχει πολλή ΝΔ.

Πολλή Δεξιά με εθνικισμό και καπηλεία.

Η κυβέρνηση συρρικνώνει το επίπεδο ζωής των νέων ανθρώπων, περιορίζει τα δικαιώματά τους στη δουλειά, αποδυναμώνει τη δημόσια παιδεία, αλλά σπονσονάρει συνέδρια για τη γονιμότητα-με χαρακτηριστικά που πάνε γάντι στα αταβιστικά χαρακτηριστικά της.

Ο λόγος από του βήματος, θα ήταν λόγος από του άμβωνος. Καμία αντεθνική προσέγγιση δεν θα έβρισκε τρόπο να περάσει τις πόρτες του συνεδρίου. Καμία βουλευτίνα -ούτε της ΝΔ- δεν κλήθηκε. Κανένας πολιτικός εκτός της κυβερνητικής παράταξης και ακριβέστερα μιας πτέρυγάς της. Διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν και αντικυβερνητικές αιχμές.
Κατά τους διοργανωτές η «υπογεννητικότητα μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία, και ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη γνώσης για τα ζητήματα της γονιμότητας».

Ο προφανής σκοπός δεν ήταν να δοθούν από την Πολιτεία κίνητρα στις οικογένειες για περισσότερα παιδιά. Ήταν όσες έχουν λεφτά να καταψύξουν ωάρια για να παραμείνουν «πελάτισσες» και σε προχωρημένη ηλικία.

Στην Ευρώπη η ακροδεξιά κινεί εκ νέου τα νήματα της μείωσης των γυναικείων δικαιωμάτων. Ένα ψήφισμα στην Ευρωβουλή για «τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού», είχε και την υπογραφή του «γαλάζιου» Κυμπουρόπουλου.

Στα Γιάννενα, δίπλα από τη λίμνη που ο Τεπελενλής έπνιξε την κυρά Φροσύνη, στήθηκε ένα θέαμα που εξαφάνιζε τα δικαιώματα της γυναίκας για να την κάνει μηχανή παραγωγής και πελατεία σε ειδικούς της γονιμότητας. Τελικά πνίγηκαν το εγχείρημα και οι πολιτικοί καθοδηγητές του..

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος

Αναρτήθηκε από το: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)