Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Πανσέληνος Ιουλίου: Οι πρώτες μαγικές εικόνες από το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Πανσέληνος Ιουλίου: Οι πρώτες μαγικές εικόνες από το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

 
 
 
Λίγες ώρες έμειναν για να απολαύσουμε την κορύφωση της πανσελήνου του Ιουλίου.

Η πανσέληνος του Ιουλίου έρχεται στις 24 του μήνα και θα ολοκληρωθεί στις 05:36 το πρωί.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο ονομάζεται το «Φεγγάρι του Ελαφιού» ή «Πανσέληνος του Κεραυνού». 

 Η Πανσέληνος του Ιουλίου είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Ελαφιού ή Κόκκινου Ελαφιού, καθώς τότε τα κόκκινα ελάφια αναπτύσσουν βελούδινο τρίχωμα γι' αυτό και πήρε αυτό το όνομα.

Συγκεκριμένα, οι πρώτοι κάτοικοι της Αμερικής ονόμασαν έτσι το συγκεκριμένο φεγγάρι, καθώς στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους κι έτσι τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.

Χαρακτηριστικά, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου, λέγεται Φεγγάρι του Λύκου, του Φεβρουαρίου Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια) και Απριλίου λέγεται Ροζ Φεγγάρι.

Του Ιουνίου λέγεται Φεγγάρι της Φράουλας, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

Σύμφωνα με τη ΝASA, η Σελήνη θα είναι ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου 2021, όμως για πολλές χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, το φεγγάρι θα βρίσκεται στην κορύφωσή του, το Σάββατο στις 24/7.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, το φεγγάρι θα φαίνεται για περίπου τρεις ημέρες, από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Κυριακής.

H επόμενη Πανσέληνος είναι στις 21 Αυγούστου.

Δείτε τις πρώτες μαγικές φωτογραφίες από το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

24483087 1

24483079 1

24482243 1

24483097 1

24483084 1

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)