Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το φαινόμενο που απειλεί την ομαλή διεξαγωγή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το φαινόμενο που απειλεί την ομαλή διεξαγωγή

Πάνος Φλώκης

Γράφει ο

«Πονοκέφαλο» προκαλεί καιρικό φαινόμενο σε διοργανωτές και αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, καθώς απειλεί την ομαλή διεξαγωγή αρκετών αθλημάτων.

Οι περιπέτειες δεν τελείωσαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, καθώς μετά την έναρξη χωρίς κοινό, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ένα καιρικό φαινόμενο απειλεί την ομαλή διεξαγωγή.

Σύμφωνα με το Reuters η διοργάνωση διεξάγεται κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, ενώ ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται τυφώνας, που αναμένεται στα ανοιχτά της περιοχής την επόμενη εβδομάδα.

Ο τυφώνας μπορεί να μην αναμένεται να έχει τεράστια ένταση, ώστε να απειλήσει με ακύρωση των αγώνων, όμως θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε αρκετά αθλήματα.

Για παράδειγμα, η ζέστη και η υγρασία θα επηρεάσουν αθλητές και αθλήτριες, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να «πονοκεφαλιάζουν», ώστε να βρουν λύση για τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Βέβαια, δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη όλοι οι συμμετέχοντες. Χαρακτηριστικά, οι σέρφερ που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκουν ενδιαφέρον το γεγονός πως μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με πελώρια κύματα.

Παρομοίως οι άνεμοι και τα κύματα, που είναι σημαντικά στοιχεία για το σερφ, ενδέχεται να φέρουν αλλαγές στο συγκεκριμένο αγώνισμα που θα κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Σέρφινγκ Φερνάντο Αγκουέρε σε τηλεφωνική συνέντευξη, δήλωσε πως «θα υπάρξουν καλά κύματα. Υπάρχει ένας ισχυρός τυφώνας εδώ έξω από την ακτή της Ιαπωνίας και γνωρίζουμε ότι τα κύματα θα γίνουν μεγαλύτερα».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)