Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Μέτρα για τον καύσωνα και τους εργαζόμενους εξετάζει η κυβέρνηση

Μέτρα για τον καύσωνα και τους εργαζόμενους εξετάζει η κυβέρνηση

 
Έκτακτη σύσκεψη σήμερα για τον καύσωνα με Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη. Εν αναμονή ανακοινώσεων για μέτρα για τους εργαζόμενους εν μέσω καύσωνα. Η δήλωση Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα.

Σε εξέλιξη είναι ο ακραίος καύσωνας που ήδη κάνει αφόρητη την κατάσταση, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανεβάσει περισσότερο τον υδράργυρο. Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και μέρες, ενώ σήμερα, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων θα πραγματοποιηθεί και σήμερα ευρεία σύσκεψη για το ενδεχόμενο λήψηςμέτρων για τους εργαζόμενους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε στον ΑΝΤ1 για «ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που δεν είναι αποκομμένο από την κλιματική αλλαγή και ο μηχανισμός ετοιμάζεται».

Μία μέρα μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να κηρυχθεί αργία τη Δευτέρα για να προστατευθεί ο πληθυσμός, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι στη σημερινή σύσκεψη θα τεθεί το ζήτημα και για τους εργαζόμενους.

Στο ερώτημα αν θα υπάρχει άλλο ωράριο και ώρα προσέλευσης των εργαζόμενων, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Θα τα δούμε αυτά».

«Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών. Και ειδικά όλοι όσοι δίνουν τον αγώνα τους εκτός των γραφείων, εκεί θα πρέπει και οι επιχειρήσεις και όλοι να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα και να δώσουν ευκαιρίες ξεκούρασης και δροσιάς στους εργαζόμενούς τους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε έκκληση για μέτρα και προστασία του πληθυσμού από τον καύσωνα: «Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)