Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Πλήγμα για τον Τουρισμό: Η Γερμανία εντάσσει στις «περιοχές κινδύνου» την Ελλάδα

Πλήγμα για τον Τουρισμό: Η Γερμανία εντάσσει στις «περιοχές κινδύνου» την Ελλάδα

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Επιμέλεια

Γερμανικό χτύπημα στον Ελληνικό Τουρισμό. Πότε μπαίνουμε σε άλλη κατηγορία κινδύνου.

Πλήγμα για τον Ελληνικό Τουρισμό αποτελεί η ανακοίνωση του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, πως η Γερμανία εντάσσει την Ελλάδα στις «περιοχές κινδύνου», αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή - 18 Ιουλίου 2010.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται ύστερα από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που καταγράφεται στη χώρας μας το τελευταίο χρονικό διάστημα και που -όπως όλα δείχνουν- ανατρέπει (και) τα οικονομικά δεδομένα.

Στην ίδια κατηγορία κινδύνου θα ενταχθούν η Ολλανδία και η Δανία. Όλα αυτά σημαίνουν πως πλέον υπάρχει σύσταση γι’ αποφυγή ταξιδιού στα παραπάνω κράτη, εξαιτίας τους υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται σε αυτά.

Παράλληλα, στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας τονίζεται πως όλοι όσοι επιστρέφουν εκεί από την Ελλάδα, θα πρέπει εντός 48 ωρών να επιδείξουν: είτε αρνητικό τεστ, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης.

Επιπλέον, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα επί δέκα ημέρες, ωστόσο, θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν νωρίτερα από αυτήν: είτε εάν υποβληθούν σε τεστ και βγει αρνητικό, είτε εάν υποδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης.

Η συγκεκριμένη αντίδραση της χώρας αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για την Ελληνική Οικονομία, καθώς τα τουριστικά έσοδα της χώρας μας που προέρχονται από τη Γερμανία και τη Βρετανία είναι διαχρονικά από τα μεγαλύτερα που εισρέουν στην Ελλάδα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)