Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Κατασκηνώσεις: Τι πήγε λάθος και έχουμε κρούσματα

Μητέρα παιδιού καταστρέφει το αφήγημα: «Πλήρως εμβολιασμένη η δασκάλα που μετάφερε τον κορωνοϊό στην κατασκήνωση»

 
 
Τι έγινε με τα πρωτόκολλα στις κατασκηνώσεις.

Για ουσιαστική αδιαφορία από το Υπουργείο Εργασίας για τις κατασκηνώσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων Παναγιώτης Μπαρδάκης, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού.

Ο κ. Μπαρδάκης - μιλώντας στον Alpha 98.9 - είπε ότι:

  • 3 μήνες προσπαθούμε να έχουμε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας για το πρωτόκολλο και είπε ότι εκδόθηκε ένα στις 18 Ιουνίου.
  • Τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από το υπουργείο και σημείωσε ότι το πρωτόκολλο είναι αλλοπρόσαλο. «Δεν μπορεί να επιτρέπει επισκέψεις γονέων», τόνισε.
  • Λέει να κάνουμε δύο selft test. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ακουμπήσουμε το παιδάκι χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα.
  • Μιλάει για μάσκες. Είναι δυνατόν;

Υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή στην πρώτη περίοδο βρίσκονται μέσα στις κατασκηνώσεις 30.000 παιδιά. «Εμείς θέλουμε να λειτουργούμε σαν κλειστές δομές», επεσήμανε.

Με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού σε κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Μπαρδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN είπε ότι αφενός τα πρωτόκολλα εκδόθηκαν αργά, αφετέρου ότι έχουν ισχύ μιας εβδομάδος, ενώ η κάθε περίοδος για την κατασκήνωση διαρκεί 15 μέρες. «Δεν ξεκινήσαμε καλά φέτος» είπε ο κ. Μπαρδάκης και πρόσθεσε «δεν υπήρχε συνεργασία μεταξύ ημών και του υπουργείου Εργασίας» «Επί τρεις μήνες προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο Εργασίας, Ενώ το επίσημο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ξεκινούσε 15 Ιουλίου του 2021, μάθαμε ότι εχει βγει πρωτόκολλο στις 18 Ιουνίου, μετά δηλαδή την έναρξη των κατασκηνώσεων».

Ο κ. Μπαρδάκης πρόσθεσε «αν είχαμε συνεργαστεί θα είχαμε αποτρέψει πολλά πράγματα». Επίσης, είπε ότι το πρωτόκολλο επέτρεψε επισκέψεις μια φορά την εβδομάδα και τελικά με δική τους πρωτοβουλία οι κατασκηνώσεις το σταμάτησαν. Απηύθυνε δε έκκληση στους γονείς, να μην πάνε γύρω γύρω από τις κατασκηνώσεις και έρχονται σε επαφή με τα παιδιά γιατί έτσι παύει να είναι κλειστή δομή.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή έχουν βρεθεί κρούσματα κορονοϊού σε κατασκηνώσεις στο Λαύριο, στην Ηλεία, στο Σοφικό Κορινθίας, στο Καπανδρίτι, στα Χανιά, στη Χαλκιδική και στο Λαύριο.

Την Κυριακή έγινε επίσης γνωστό πως βρέθηκαν θετικά κρούσματα και σε παιδική κατασκήνωση στην Ηλεία.

  Μητέρα παιδιού καταστρέφει το αφήγημα: «Πλήρως εμβολιασμένη η δασκάλα που μετάφερε τον κορωνοϊό στην κατασκήνωση»

Την ώρα που η κυβέρνηση συζητά για τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών βλέπουμε να υπάρχει μια πρωτοφανής στοχοποίηση των κατασκηνώσεων, οι οποίες λίγο ή πολύ έχουν χαρακτηριστεί ως «βόμβες» διασποράς του κορωνοϊού. 

Παρόλα αυτά μια μητέρα, ενός παιδιού που κόλλησε κορωνοϊό στην κατασκήνωση και τώρα είναι με 39 πυρετό, προχώρησε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, η οποία ουσιαστικά καταστρέφει το αφήγημα. 

Όπως είπε η μητέρα το πρωί της Δευτέρας στο ΟΡΕΝ, η δασκάλα η οποία μετέφερε τον κορωνοϊό στην κατασκήνωση και από την οποία κόλλησαν τα παιδιά, ήταν πλήρως εμβολιασμένη. 

«Μας ενημέρωσαν από την κατασκήνωση πως η δασκάλα είχε εμβολιαστεί πριν περίπου έναν μήνα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson» είπε η μητέρα. 

Κάτι που επιβεβαιώνει πως ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο και κάτι που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος που να δικαιολογεί το κοινωνικό Απαρτχάιντ που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. 

Παράλληλα η μητέρα αποκάλυψε πως όλα τα παιδιά είχαν κάνει rapid test και όχι self test.

Να σημειώσουμε πως μόνο ελαφριά δεν περνάει τον κορωνοϊό η πλήρως εμβολιασμένη δασκάλα, καθώς έχει πυρετό και καταρροή, σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του παιδιού. 

Πηγή: ieidiseis.gr & pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)