Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Φλέγεται η Εύβοια: Νέα αναζωπύρωση και μήνυμα από το 112 για εκκένωση

Φλέγεται η Εύβοια: Νέα αναζωπύρωση και μήνυμα από το 112 για εκκένωση

 
 
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στην Εύβοια. Μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο ακόμα οικισμών. Μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Κουρκουλοί.

Διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν την κατάσταση στην Εύβοια. Κλιμάκωση της κινητοποίησης και ενίσχυση δυνάμεων στην περιοχή, καθώς υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο κοντά στο χωριό Κουρκουλοί.

«Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Κούλουρος ή Μαρούλι Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία» τονίζει η Πολιτική Προστασία. 

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το 112 λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι για να εκκενώσουν και αυτοί τις οικίες τους.

Τεράστιο πύρινο μέτωπο 12 χιλιομέτρων

Έκκληση απηύθυνε νωρίτερα για το Μαντούδι Εύβοιας ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Τσαπουρνιώτης καθώς είναι σε εξέλιξη ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο 12-13 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εκκενωθεί 10 οικισμοί και έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από οικισμούς. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Τσαπουρνιώτης ζήτησε ενίσχυση με εναέρια μέσα πυρόσβεσης, αναφέροντας ότι επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο αλλά και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200.

Στον ίδιο τόνο και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Μαντουδίου, Αργύρης Λιάσκος, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για 150 σπίτια καμένα, τονίζοντας ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. «Είναι δύσβατα τα μέρη» για να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις σημείωσε ο κ. Λιάσκος, επισημαίνοντας ότι η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ενεργά τέσσερα μέτωπα στην περιοχή. «Είναι τραγικά τα πράγματα, είμαστε σε έκτακτη ανάγκη, χρειαζόμαστε εναέρια» τόνισε. «Θα καεί προς το Αιγαίο» συμπλήρωσε.

«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του δασαρχείου, της περιφέρειας και του δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)