Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Φόβος για διασπορά κορονοϊού στο Χωριό Καλογέρους στην Ιεράπετρα – Ένας ηλικιωμένος κατέληξε

 

Φόβος για διασπορά κορονοϊού στο Χωριό Καλογέρους στην Ιεράπετρα το οποίο έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό Γηροκομείο, μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα σε προσωπικό και ηλικιωμένους και τον θάνατο ενός ηλικιωμένου.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν μία νοσηλεύτρια εργαζόμενη στην εταιρία υπηρεσιών φροντίδας των ηλικιωμένων (εμβολιασμένη) βρέθηκε θετική στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να προσβληθούν τρεις ηλικιωμένοι κατάκοιτοι και ανεμβολίαστοι. Δύο εξ αυτών διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενώ χθες το βράδυ (8/8/21) ο ένας κατέληξε. 

Σύμφωνα με την κ Ακαμοτάκη  ιδιοκτήτρια της εταιρείας που φροντίζει τους ηλικιωμένους η οποία μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ, οι τρεις ηλικιωμένοι που προσβλήθηκαν από covid 19 είναι κατάκοιτοι με πολλά σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστοι, παρότι όπως η ίδια μας διαβεβαίωσε εδώ και ένα μήνα έχει έρθει σε επαφή με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί κατ οίκον.

Σήμερα το πρωί στελέχη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετέβησαν στους Καλογέρους προκειμένου να πραγματοποιήσουν σε όλους τους ηλικιωμένους που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη εταιρία, μοριακό τεστ ενώ ανάλογος έλεγχος θα γίνει στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την κ Ακαμοτάκη είναι όλοι εμβολιασμένοι.  Ωστόσο άλλος ένας εργαζόμενος είναι πιθανό να έχει προσβληθεί από κορονοϊό, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από μοριακό τεστ που θα γίνει σήμερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επικοινωνία της επιχείρησης με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να δοθούν οδηγίες τόσο για τους υπόλοιπους ηλικιωμένους, όσο και για τον τρόπο που θα πρέπει να συνεχίσει η λειτουργία των υπηρεσιών φροντίδας των ηλικιωμένων εξασφαλίζοντας την ασφάλεια τους. 

 

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)